Ramazan ayının gelişiyle birlikte iftarda ya da sahurda alternatif yemek arayışları başladı. Dananın kemikli gerdan kısmından elde edilen Dana Kemikli Haşlamalık Et ile yapılan haşlama, iftar sofralarının gözdesi olacak.
Ramazan’da sağlıklı ve dengeli bir beslenme sağlayabilmek için tüketilen yemeklerin uzun süre tok tutan besinlerden seçilmesi gerekiyor. Günlük gıda ihtiyacını yalnızca iki öğünde karşıladığımız Ramazan ayında yüksek protein içeriği sebebiyle kırmızı et tüketiminin önemine dikkat çekilmesi gerekiyor. İftar sofrasında protein ihtiyacınızı destekleyecek enfes dana haşlama tarifi…
Dana Kemikli Haşlama:
Malzemeler:
1 paket Dana Kemikli Haşlamalık Et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet elma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet defne yaprağı
Yarım limon
500 ml sıcak su
Yapılışı:
Arpacık soğan, 4 diş sarımsak ve havucu baharatlarla birlikte zeytinyağda hafif kavurduktan sonra Dana Kemikli Haşlamalık Et’i de ekleyerek etleri renk alana kadar kavurmaya devam edin. Yumuşayan sebzeler ve etin üzerine 500 ml sıcak suyu ve yarım limonu kabuğuyla birlikte ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. En son patates ve elmayı da ekleyerek ikisi de yumuşayana kadar pişirip servise hazır hale getirebilirsiniz.