1.5 su bardağı un (165 g)
Yarım tatlı kaşığı Kuru Maya (1.25 g)
Yarım çay bardağı süt (50 ml)
Yarım çay bardağı şeker (50 g)
4 yemek kaşığı tereyağ (60 g)
1 adet yumurta
1 paket vanilin (5 g)
Yarım çay kaşığı tuz (2 g)
Garnitür için
20 adet taze kayısı
Krema için
Yarım paket tereyağ (125 g)
Yarım su bardağı şeker (90 g)
1 su bardağı öğütülmüş badem (100 g)
2 adet yumurta
Üzeri için
2 yemek kaşığı bal (40 g)
Yapılışı
Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin. Un, çözdürülen maya, ılık süt, şeker, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, yumurta sarısı, vanilin ve tuzu karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamuru merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla birkaç yerinden delin. Garnitür için, kayısıları ikiye kesin. Krema için ise, yumuşatılmış tereyağ, şeker ve öğütülmüş bademi karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve krema kıvamı elde edene kadar çırpın. Kremayı, hamurun üzerine dökün ve kayısıları kestiğiniz yüzeyi görecek şekilde yerleştirin. Arzunuza göre, her kayısının ortasına badem de koyabilirsiniz.
Önceden 200-210°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine hafif ısıtılmış bal gezdirip soğuk servis edin.