Yaz aylarının cilt ve saçlarımıza olumsuz etkilerini nasıl giderebiliriz?

Sonbahar ayları, yazın yoğun güneş etkisi altında kalan cildimize ve saçlarımıza olumsuz etkilerini gidermek ve kaybedilenleri yerine koymak için ideal bir dönemdir. Bu süreçte, cildimize ve saçlarımıza yönelik yapabileceğimiz uygulamaları ele alacağım.

Cilt Kalitesini Arttıran Tedaviler

Özellikle yoğun güneşlenmenin verdiği hasara bağlı olarak cildimizde ince kırışıklıklarda artış, renk tonu eşitsizlikleri, kolajen ve nem kayıpları yaşanabilir. Bu durumda sonbaharda solan yapraklar misali cildimizin de soluk ve mat görünmesine sebebiyet verir. Bu noktada bizim imdadımıza Gençlik Aşıları, Mezoterapiler ve Kristal Aşılar yetişmektedir.

1- Gençlik aşısı

Gençlik aşıları temelde içerisinde çapraz bağsız hyaluronik asit içeren ürünlerdir. Burada kullanılan hyaluronik asitin amacı hacim vermek değil çapraz bağsız yapısından dolayı su ve nem tutmasıdır. Hyaluronik asit yanında vitaminler, minareller, peptitler, antioksidanlar, nükleik asitler ve koenzimler içeren kokteyl bir formasyona sahiptir. Tüm bu içeriğiyle cildimize hem nem verir hem kaybedilenleri yerine koyar hemde ciddi oranda bir kolajen sentezi uyarımı sağlar. Biz gençlik aşısı uygulmasını genellikle 2 haftalık periyodlar ile ortalama 3 seans şeklinde uygularız. Devamında ise 2-3 ayda bir seneye yayılmış şekilde aralara hatırlatma seansları ekleriz.

2- Mezoterapiler

Nasıl ki gençlik aşılarının içerisinde vitamin ve minerallerden bahsettik aslında mezoterapi uygulamalarında da biz benzer işlemler olarak cilt altına bu ürünleri spesifik ihtiyaca yönelik olarak daha konsantre olarak kullanıyoruz. Bu anlamda hedefe yönelik daha etkili sonuçlar elde edebiliyoruz.

3- Kristal Aşılar

Bu başlıkta özellikle kalsiyum hidroksiapatit içeren ürünlerden bahsetmek istiyorum.Uygulandığı anda flash bir etki gösteren ama asıl etkisini uygulamadan sonra 1. Ayda başlayıp bütün bir seneye yayılan çok ciddi anlamda kolajen sentezini tetikleyen ve yüzü sıklaştıran bir sonuç olarak görüyoruz. Aslında biz bu uygulamayı yılın her zamanı yapabiliyoruz ama özellikle bu dönemde tercih etmemizin nedeni diğer yapılacak uygulamalar ile sinerjik etki elde etmek.

 

4- Eksozom

Hem kök hücre benzeri etkiler elde edelim hemde uygulaması bir mezoterapi kadar kolay olsun dersek bu noktada eksozom uygulamarı gündeme geliyor. Cilt kalitesinde artış elde ederken ciltte önemli ölçüde bir gençleşme etkisi elde ettiğimiz bir uygulama. 1 ay aralar ile 1-3 seans arası periyodlarda tedavilerimizi gerçekleştiriyoruz. Siz de en konforlu ve en etkili tedavilerden birine ulaşmak isterseniz eksozom tedavileri ile tanışmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

yıpranmış saçı onarmak için ne yapmalı
yıpranmış saçı onarmak için ne yapmalı

Saç Tedavileri

Adı üzerinde mevsimsel saç dökülmesinin (Telogen Effluvium) mevsimindeyiz. Bu dönemde saçlarımız telogen evre dediğimiz uyku evresine girmekte ve biz bunu saçların dökülmesinde artış, saçlarda incelme , saç kalitesinde zayıflama olarak görmekteyiz. Bu anlamda hem mevsimsel saç dökülmesinde uykuya dalan saçları canlandırmak için hem de genetik saç dökülmelerinde (Androgenetik Alopesi) saç foliküllerini uyarmak için bir takım işlemlerden bahsedeceğim

1- Saç Mezoterapileri

Bu ürünler saçlı deriye spesifik olarak formüle edilmiş saçın büyümesini ve güçlenmesini tetikleyen genellikle büyüme faktörleri, aminoasitler, vitaminler, antioksidanlar ve yağ asitleri içerirler. Genellikle 1-2 hafta aralar ile tek başına veya PRP ile kombine uygulanan ortalama 4-8 seans pediyodlarında yaptığımız uygulamalardır.

2- PRP

PRP uygulamaları kişinin kendi kanının alınıp santrifuj edildikten sonra plateletlerin en yoğun kısmının ayıklanması ve cilt altına verilmesi işlemidir. Bu uygulamadaki amacımız plateletlerden salgılanan büyüme faktörelerinden yararlanmak ve saç köklerimizi canlandırıp saç kallitesinde ve sıklığında artış elde etmektir.

3- Eksozom Uygulamaları

En son teknoloji ürünlerin en faydalı kullanıldığı bir alana geldik. Eksozomlar hücrelerden daha küçük mRNA, miRNA, DNA fragmanları, yağ asitleri ve proteinler içeren mikro keseciklerdir. Etkilerini kök hücreleri aktive etmek, bölgeye kök hücre çağırmak ve bölgedeki normal hücrelerde gençleşme sinyalleri vererek aktive eden ürünlerdir. 1 ay aralıklarla 1-3 seans periyodlarda uygulamalarımızı gerçekleştiriyoruz. Uygulamadan 2 hafta sonra etkileri görülebilmekle birlikte genelde tam etikiyi 2. Aylarda elde ediyoruz. Saç renginde geri kazanım saç kalitesinde, saç kökü artışı ve saç güçlenmesinde elde ettiğimiz etkilerin yanında önemli avantajlarındandır.

 

4- Kök Hücre Uygulamaları

Çeşitli yöntemlerle insan vücudundan kök hücre alıp bunları kullanabilmekteyiz. Saç uygulamalarında ise saçlı deriden biyopsi ile, vücut yağlarından veya kandan elde ettiğimiz kök hücreleri genellikle tek seans şeklinde ihtiyacı olan bölgeye enjeksiyon tekniği ile uygulamamızı yapıyoruz. Hem kök hücreler hemde kök hücrelerin aktive ettiği çevre doku hücreleri sayesinde saç köklerinde artış, canlanma ve saç kuuvvetinde artış elde edebiliyoruz.

Dr. Sami Sarı
Dermatoloji Uzmanı

Aysha

Muhafazakar Moda ,Tesettürlü Bayan Kombinleri ,Kadın Sağlığı konulu aysha.com.tr sitesinin yöneticisidir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın