Detox İle 4 Haftada 5 Kilo! 

Sağlıklı bir yaşam için ve yaşlanma etkilerini en aza indirmek için beslenmenizde olmazsa olmazlar antioksidanlardır.
 
Peki, antioksidan nedir? Vücudumuza zarar veren bazı maddeler ile savaşan güçlü askerlerimizdir antioksidanlar. Antioksidanlar bakımından güçlü beslenen kişilerde cilt sağlığı, beden gücü ve hastalıklardan korunma çok daha yüksek seviyelere ulaşır. 
 

detoks

 
Günümüzde antioksidanlar en çok gençlik iksiri olarak bilinmeye başladı. Aslında antioksidanlar insanoğlunu birçok hastalıktan koruyucu etkiye sahiptir. Her besin grubunda ayrı antioksidanlar bulunmaktadır fakat en çok sebze ve meyvelerde antioksidan bulunduğunu söylemek mümkündür. 
 
Antioksidan kapasitesi yüksek besinlerden oluşan bir beslenme planı ve doğru bir diyet planlaması ile yağdan kilo vermek, bedeni içerden toparlayıp desteklemek mümkündür. Diyet planı içerisinde kullanılacak kısa süreli detoxlar ile enerjinizi yüksek seviyede kılabilir, tüm sisteminizi temizleyebilirsiniz.

Bu hafta itibari ile başladığımız detox programının devamını gelecek hafta bu köşeden okuyabilirsiniz…
 

detoks

1.HAFTA
 
5 Günlük Beslenme Planınız 
 
Kahvaltı:
 
2 adet kuru incir+4 adet taze ceviz 
1 adet haşlanmış yumurta
1 ince dilim tam buğday ekmeği
2 yemek kaşığı lor peyniri
 
Ara öğün saat 11:00
1 avuç yaban mersini

Öğle: 

10 adet dövülmüş tuzsuz badem
1 su bardağı yoğurt
6 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 dilim ananas 
(karıştırıp tüketin)

İkindi: 
1 kupa yeşil çay, yanında 2 hurma ve 2 adet ceviz

Akşam: 
 
200 gr. tavuk göğüs ızgara veya haşlama ( pul biber ve kekikli )
1 büyük kâse az yağlı bol limonlu mevsim salata
1 kase az yağlı yogurt
 
Gece arası saat 22:00

1 büyük nar veya 1 büyük portakal

detoks

2 GÜNLÜK DETOX
 
SABAH 
 
Malzemeler:
 
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 adet yaş badem
1 bardak badem sütü
2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
 
Yulaf ezmesi, badem ve badem sütünü blenderdan geçirin, sonra üzerine tarçını koyduktan sonra kaşık yardımıyla karıştırın.
 
ÖĞLE
 
Malzemeler: 
 
1 adet orta boy havuç
2 sap pırasa
1 çay kaşığı toz zencefil
 
Hazırlanışı:
 
Havuçla pırasayı 2 bardak suda haşlayın, kaynatma suyu ile blenderdan geçirip tekrardan kaynatın. Zencefili üzerine serpin. Soğuk kış günlerinde çorba en güzel tercih olacaktır…
 
AKŞAM
 
Malzemeler: 
 
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek
Yarım avakado
 
Hazırlanışı:
 
Yeşil biberi, yarım avakadoyu doğrayın. Mercimeği kaynatıp üzerine ekleyip karıştırın.
 
SABAH
 
Malzemeler:
 
1 dilim ananas
1 su bardağı soya sütü
1 yemek kaşığı keten tohumu
 
Hazırlanışı:
 
Ananas, keten tohumu ve soya sütünü blenderdan geçirip tüketin.
 
ÖĞLE
 
Malzemeler: 
 
1 adet brokoli
Yarım avuç bezelye
2 sap tere
1 çay kaşığı karabiber
 
Hazırlanışı:
 
Tüm malzemeleri 1.5 su bardağı su ile kaynatıp, kaynatma suyu ile blenderdan geçirin. Son kez kaynattıktan sonra sıcak çorbanız hazır.
 
AKŞAM
 
Malzemeler: 
10 sap ıspanak
30 gram lor peynir 
1 adet ceviz içi
 
Hazırlanışı:
 
Ispanakları haşlayın, lor peyniri ve 1 ceviz içi ile karıştırın.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın