Akşam yemekleri yapıldı mı? Bu akşam için hazırladığım menüye bakmadan geçmeyin…
Minel Çelik
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
Bir kaşığı salça
YAPILIŞI
Sıvıyağ salça ve yeşil mercimekler 5 dakika ocakta kavrulur ardından sıcak su ilave edilir. 10 dakika sonra erişte ilave edilir ve erişte ekledikten 10 dakikada sonra tuz eklenerek ocağın altı kapatılır.
BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
4 – 4,5 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI
Sıvıyağ ve salça ile bulgur kavrulur. Tuz ve sıcak su eklenir. 15 dakika piştikten sonra altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
Yarım kilo dana ciğeri
4-5 adet patates
Sıvıyağ
Un
Tuz
YAPILIŞI
Kuşbaşı kesilmiş dana ciğerini una bulandıralım. Ardından kızgın yağa atarak kızartalım. Aynı şekilde küp küp kesilmiş patatesleri de kızgın yağda kızartalım. Ciğer ve patatesleri servis tabağına alalım. Dilerseniz servis ederken içerisine bir iki dal maydanozda ekleyebilirsiniz.