Bademli çorbayı duyanlarınız vardır ama bademle tavuğu bir çorbanın içinde buluştuğunu bilenleriniz çok azdır. İşte sizin için damaklarınızı şenlendirecek Bademli Tavuk Çorbası’nın yapılışı:
BADEMLİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler
1 adet köy tavuğu
Tavuk ile birlikte haşlanacak malzemeler
Bir demet maydanozun sapı (ip ile bağlanmış )
1 adet havuç
2 diş karanfil
2 adet dörde bölünmüş soğan
4 diş sarımsak
4 adet bütün karabiber
Tuz
2 litre su
Tavuk tüm malzemeler ile birlikte haşlanır. Suyu süzülüp kenara alınır. Tavuk etleri kemiğinden sıyrılıp didiklenir.
Çorbanın malzemeleri
2 demet maydanoz yaprakları
100 gr kabuksuz badem
1 çay bardağı süt
2 yeşil biber
¼ demet dereotu
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
½ limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr tereyağı
Yapılışı
Havanda biraz süt ilavesi ile bademler hamurlaşıncaya kadar ezilir.
Zeytinyağında, hazırlanan tavuk eti ve badem hamuru 1 – 2 dakika beraber kavrulur. (çorba kıvamını kalın isterseniz bu aşamada 2 yemek kaşığı un katabilirsiniz.) 2 litre tavuk suyu ve maydanoz yaprakları ilave edilip ara sıra, karıştıra karıştıra kaynama noktasında pişirilir. Tuz ve biber ayarlanır. Kıyılmış dereotu üzerine ilave edilir. Kimyon ve zerdeçal 50gr tereyağında hafif kavrulur. Üzerine limon suyu ilave eder, çorbaya katarak servis edilir.