Bademle Tavuk Buluşursa…

Bademli çorbayı duyanlarınız vardır ama bademle tavuğu bir çorbanın içinde buluştuğunu bilenleriniz çok azdır. İşte sizin için damaklarınızı şenlendirecek Bademli Tavuk Çorbası’nın yapılışı:

 

BADEMLİ TAVUK ÇORBASI

 

Malzemeler

1 adet köy tavuğu

Tavuk ile birlikte haşlanacak malzemeler

Bir demet maydanozun sapı (ip ile bağlanmış )

1 adet havuç

2 diş karanfil

2 adet dörde bölünmüş soğan

4 diş sarımsak

4 adet bütün karabiber

Tuz

2 litre su

Tavuk tüm malzemeler ile birlikte haşlanır. Suyu süzülüp kenara alınır. Tavuk etleri kemiğinden sıyrılıp didiklenir.

 

Çorbanın malzemeleri

2 demet maydanoz yaprakları

100 gr kabuksuz badem

1 çay bardağı süt

2 yeşil biber

¼ demet dereotu

1 çay kaşığı zerdeçal

2 çay kaşığı kimyon

Tuz ve karabiber

½ limon suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr tereyağı

 

Yapılışı

Havanda biraz süt ilavesi ile bademler hamurlaşıncaya kadar ezilir.

Zeytinyağında, hazırlanan tavuk eti ve badem hamuru 1 – 2 dakika beraber kavrulur. (çorba kıvamını kalın isterseniz bu aşamada 2 yemek kaşığı un katabilirsiniz.) 2 litre tavuk suyu ve maydanoz yaprakları ilave edilip ara sıra, karıştıra karıştıra kaynama noktasında pişirilir. Tuz ve biber ayarlanır. Kıyılmış dereotu üzerine ilave edilir. Kimyon ve zerdeçal 50gr tereyağında hafif kavrulur. Üzerine limon suyu ilave eder, çorbaya katarak servis edilir.

 

 

 

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo