Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çorba Tarifleri

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde vücuda dengeli olarak vitamin ve minerallerin alınmaması nedeniyle bağışıklık sisteminde zafiyet meydana gelebilir. Bağışıklık sistemindeki bu durum hastalıkların vücudumuza girmesine neden olur. Güçlü bir bağışıklık sistemi için özellikle de beslenmeye dikkat edilmeli. Sağlıklı yiyeceklerden yapılan çorbalar ise vitamin kaynağı olmasının yanı sıra içerdiği besinler ile vücudumuzu güçlendirir. Birbirinden sağlıklı ve pratik çorba tarifleri için sayfayı aşağı kaydırmanız yeterli.

Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Malzemeler

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı sarımercimek
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Hazırlanışı

– Hem rengi hem de tadına bayılacağınız zerdeçallı mercimek çorbası için öncelikle soğan ve patatesin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Ardından sarımsağı ezin.

– Mercimekleri yıkayarak fazla suyunu süzdürün.

– Tencerenin içerisine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

– Kavrulma işlemi sıralında üçerine mercimek ve patatesi ilave edin.

– Kavrulduktan sonra su ve zerdeçal ilave ederek kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

– Baharat ve tuzunu ilave ettikten sonra ocaktan alın ve blenderdan geçirin.

Terbiyeli Sebze Çorbası

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet kabak
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi İçin

  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3-4 damla limon

Hazırlanışı

– 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın ve üzerine küp küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

– Ardından 1 dakika arayla 2 adet küp küp doğranmış havucu, 1 adet dolmalık kırmızı biberi 1 adet kereviz sapını, 1 adet kabağı ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.

– Kavurma işleminin ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.

– Çorba kaynamaya devam ederken terbiyesi için bir kasenin içerisine yarım su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynayan çorbanın altını kısın ve içerisine azar azar ekleyin.

– 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatın. İsteğe bağlı olarak blenderdan da geçirilebilir.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın