Eğer kalp krizi riski taşıyorsanız veya daha önce kalp krizi geçirdiyseniz dikkat edeceğiniz noktalardan birisi de beslenme konusu. Günlük hayatımızda tükettiğimiz her besin kaynağı kalp krizi riski içerebilir. Bu yüzden bilinçli hareket etmek ve doğru şekilde beslenmek mecburi kılınmakta. Bazı yiyecekler ise kalp krizi riskini bir kat daha arttırıyor. Bunlar arasında çikolatanın dikkat çekici modeli olan ve daha fazla albenisi ile raflarda yer alan beyaz çikolata.
Kalp Krizi Riski Daha Fazla
Eğer beyaz çikolata tüketiyorsanız normal çikolatadan daha fazla kalp krizi riski taşıyorsunuz demektir. Bu yüzden çikolata yemek istediğiniz zaman iki kez düşünmeli, beyaz çikolata yemek istiyorsanız ise tamamen uzak durmalısınız.
Aslına bakılırsa tatlı, şekerli her türlü gıda kalp krizinin tetiklenmesi için önemli bir sebep. Fakat yapılan araştırmalar kapsamında çikolatanın rengi de kriz riskini değiştirebiliyor. Beyaz çikolatanın kriz etkisinde daha fazla uyandırıcı olduğu belirtildi.
Tatlı gıdalardan uzak durmanız kadar hamur işi sindirimi ağır gıdalardan da uzak durulmalı. İçeriğinin çok sağlıklı olmadığını bildiğimiz gıdalar da yine kalp krizi riskini arttırıyor. Bunlara en iyi örnek sosis ve salam gibi gıdaları söyleyebiliriz.
Ve bir diğer dikkat noktası ise doymuş ya da doymamış yağ oranına sahip gıdalar. Doymuş yapın fazlasının tehdit edici olması sebebiyle daha çok doymamış yağlı gıdaların tüketilmesi uygun görülmekte. Eğer bu konuda tam bilgiye sahip değilseniz mutlak suretle doktora danışmalı ve beslenme programı edinmelisiniz.