Brokoli İle Hangi Yemekler Yapılır?

En sağlıklı sebzelerden biri olan Brokoli, kemik, saç ve cilt sağlığımıza da etkili. Brokoliyi garip kokusu ve tadından dolayı sevmeyebilirsiniz ama sizlere derlediğimiz yemeklerin arasında tattığınızda çok seveceksiniz…

 

KREMALI BROKOLİLİ MAKARNA

Malzemeler:

  • 8 adet mantar
  • 300 gr brokoli
  • 1 paket krema
  • 1 paket makarna
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımsak
  • 500 ml süt

 

Hazırlanışı:

Brokolileri yıkayıp çiçeklerine ayırdıktan sonra tencerede yumuşayana kadar pişirelim. Ardından mantarları doğrayalım ve yağlı bir tavada soteleyelim. Başka bir tavada margarin eritelim ve unu kavuralım sütü de ekleyerek koyulaşana kadar karıştıralım. Makarnayı suda haşlayıp süzelim ve geriye kalan tüm malzemeleri ve sosları ekleyerek karıştıralım. Üzerine kaşar rendesi serpelim ve hazır. Afiyet olsun:)

 

BROKOLİLİ SOMON FÜME

Malzemeler:

Hamur Malzemesi:

  • 120 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 220 gr un

İç Malzemesi:

  • Peynir
  • 100 gr somon füme
  • 1 brokoli

Sos Malzemesi:

  • 120 ml süt
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 3 yumurta
  • 70 gr peynir

Hazırlanışı:

Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırdıktan sonra 10 dakika tuzlu kaynamış suda pişirip buzlu suya atalım. Hamur için tüm malzemeleri elimizde karıştıralım ve 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz hamuru fırın kabının tabanına serip delikler açalım. Ardından somon füme ve peyniri doğrayalım brokoli çiçekleri ile beraber hamurun üzerine yerleştirelim. Bir karıştırma kabına sos malzemelerini alalım ve çırpalım. Hazırladığımız sosu brokolilerin üzerine yavaşça dökelim ve 200 derecelik fırında 40 dakika pişirelim. Fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun:)

 

BROKOLİ SALATASI

Malzemeler:

  • 400 gr brokoli
  • 3 çeri domates
  • 1 turp
  • Yarım limon
  • 1 sarımsak
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

Brokolileri yıkayıp çiçeklerine ayıralım ardından buharda haşlayalım. Bir kaseye alarak sarımsak, turp ve doğranmış domateslerimizi ekleyelim. Bir bardağa limon, tuz, yoğurt, zeytinyağı ve pul biberi alarak karıştıralım sonrasında salatımızın üzerine dökelim. Salatayı güzelce karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun:)

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo