ÇAY RİTÜELİNİ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ

Doğanın bize sunduğu rengarenk lezzetlerden biri de şüphesiz bitki çayları. Özellikle içinde bulunduğumuz soğuk günlerde zencefil, zerdeçal, ıhlamur, karabiber, kuşburnu, adaçayı, papatya, nane, tarçından oluşan bitki çayları vücudumuzun önemli destekçisi. Bitki çaylarını tüketirken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri porsiyon kontrolüdür. Günde 2-3 fincanı geçen çay tüketiminde dikkatli olmanız gerekiyor. Bitki çaylarını içmek kadar hazırlaması da bir keyif işi. Cam veya döküm demliklerinizde rengarenk bitki çaylarınızın yanında bal, limon gibi lezzetli eşlikçilerle çay ritüelinizi şölene dönüştürebilirsiniz. Bu şekilde düşünmek bedeninize olduğu gibi ruhunuza da iyi gelecektir. Bağışıklığımızı güçlendiren ve soğuk kış günlerinde şifamız olan bitki çayları içerisinde benim en sevdiğim ve sık tercih ettiğim ekinezya çayı ise boğaz ağrılarına ve öksürüğe iyi gelmesi ile tanınıyor…

 

Şennur Öztekin’in Kış Çayı Tarifi

Malzemeler:

– 1 tane çubuk tarçın

– 1 tane kakule

– 3 tane karabiber

– 3,5- 4 tatlı kaşığı kuru ekinezya

– 1 litre su

 

Tarçın, karabiber ve kakuleyi demliğe alıp kaynamış suya ilave edin. Ekinezyaları da ekledikten sonra 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Kakule ve karabiber aromalarının daha iyi geçmesi için biraz ezebilirsiniz. Şifa olsun…

 

Gastronom Şennur Öztekin

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın