Çikolatalı Kalp Kurabiye Tarifi

Hazır kar yağarken sımsıcak kalpli çikolatalı kurabiyeleri kim istemez ki… Sizler için çikolatalı kalp kurabiye tarifi hazırladık…

 

MALZEMELER

Hamuru İçin

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır veya buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Çikolata Sosu İçin

  • 80 gram bitter
  • 1 tatlı kaşığı nutella

 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle hamur malzemelerini (un harç) tümünü bir kaba dökerek güzelce karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine un ekleyin. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun ve ardından strec film kapatarak 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar kopartın ve 2 yağlı kağıt arasına koyarak merdane ile açın. Serçe parmak kalınlığında açıp kalp şeklinde kalıba basarak şekil verin. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye kalp şekilli hamurlarınızı koyun ve 20 dakika 180 derecelik fırında pişirin. Daha sonra benmari usulü çikolata eritin ve erittiğiniz çikolatanın yarısını batırıp tekrar yağlı kağıt üzerine koyarak buzdolabında 1 saat bekletin. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın