Çocuklarda Göz Nezlesi

Çocuklarda ve yetişkinlerde sıklıkla gözlenen göz nezlesi bulaşıcılığı olan bir hastalıktır. Bulaşıcı özelliğinden dolayı toplu yaşam alanlarında kişiden kişiye kolaylıkla bulaşabilen göz nezlesinin birçok farklı tipi vardır. Yetişkinlere oranla çocukları daha çok etkileyen göz nezlesi, kulak ve boğazda ağrılara neden olabilir. Her ne kadar bünyeden bünyeye değişiklik gösterse de çocukların yaşam kalitesini düşürmesi ve günlük hayatlarından geri kalmalarına sebep olmasından dolayı oldukça önemlidir. Çocuklarda göz nezlesi için merak edilenleri yazımızda okuyabilirsiniz.

Göz Nezlesi Nedir?

Çocuklarda ve gençlerde daha sık görülebilen göz nezlesi; gözlerde kaşıntı, batma, kızarıklık, yanma,  göz kapaklarında sulanma ve şişmeyle kendisini gösterir. İki gözü aynı anda etkileyen ve alerjik reaksiyonlarla birlikte görülebilen göz nezlesinin yanı sıra burun akıntısı ve hapşırma gibi reaksiyonlarda gösterebilir.

Göz Nezlesi Çeşitleri Nelerdir?

1- Bulaşıcı Göz Nezlesi

Bulaşıcı göz nezlesi bağışıklık sisteminin zayıf olmasından dolayı çocuklarda sık görülür. Göz nezlesi olan çocuklar diğer çocuklarla olabildiğince az temas etmelidir. Bulaşıcı göz nezlesi;

  • Deri ve sindirim sistemindeki bakteriler,
  • Başkalarına ait makyaj malzemelerinin kullanılması,
  • Fiziksel temas,
  • El temizliğinden kaynaklı oluşur.

2- Alerjik Göz Nezlesi

İlkbahar ve yaz aylarında meydana gelen alerjik göz nezlesi;

  • Polen,
  • Çiçek tozu,
  • Hayvan tüyü,
  • Toz gibi durumlarda ortaya çıkar.

Hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kızarıklık, yanma ve kaşıntı meydana gelebilir.

3- Kimyasal Göz Nezlesi

Diğer göz nezlesi çeşitlerinden farklı olarak hava kirliliği, havuzlardaki klor ve zehirli kimyasallardan dolayı oluşur. Özellikle havuzlardaki klordan dolayı çocuklar oldukça olumsuz etkilenebilir.

Göz Nezlesi Tedavisi

Göz nezlesi insandan insana bulaşabilen bir hastalıktır. Okula devam eden çocukların diğer çocuklara da bulaştırma ihtimalleri yüksektir. Hasta öncelikle bir doktora başvurmalıdır ve rastgele ilaç kullanmamalıdır. Göz nezlesinde doktorlar yaklaşık 7-10 gün süresince göz damlası verirler.  Hastalığın tamamen iyileşmesi için ilaçların ve damlanın aksatılmadan kullanılması önemlidir.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo