Çocuklarla Mutfak Daha Keyifli
Merhabalar. Gündemimizde sağlığımızı tehdit eden koronavirüs salgını varken evlere kapandığımız için birçok rutinimizden uzak kalmış olduk. Çocuklarımızın sağlığı açısından eğitime ara verilmesi de bunlardan biri oldu. Çocuklar bu dönemde dışarı çıkamadığı için evlerde çok çabuk sıkılabiliyorlar. Bize de anneler olarak onlara evde yapılabilecek aktiviteler bulmak düşüyor. Haydi hepberaber mutfağa girelim. Sizlere çocuklarınızla sıkılmadan ve eğlenerek yapabileceğiniz bazı yemek tarifleri hazırladım. Kolay gelsin…
PATATES PÜRESİ
Patates Püresi İçin Malzemeler:
- 4 Adet Orta Boy Patates
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Patates Püresi Yapılışı:
İlk olarak patatesleri yıkayalım ve patatesleri ortadan ikiye bölüyoruz.
Daha sonra patatesleri tencere içerisine alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edelim. Ocağı açalım. Su kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatalım ve ocağın altını kısalım ve 30 dk kadar pişirelim. 30 dk süre bittiğinde patateslerimizi soyalım ve Patates ezici ile patateslerimizi ezelim. Afiyet olsun
Çocuğunuzun Görevi:
- Patates ezici (bulunmuyorsa çatal) ile patatesleri ezmek.
- Haşladığınız patatesler biraz soğuduğunda bu görevi verin.
DOMATES SOSLU DEMLEME MAKARNA
Domates Soslu Demleme Makarna Tarifi Malzemeler
- 1 paket makarna
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet sarımsak (ufak doğranmış)
- Kuru nane
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Kaynar su
Domates Soslu Demleme Makarna Yapılışı:
- İlk olarak domatesleri rendeleyelim ve sarımsakları ufak ufak doğrayalım.
- Tencere içerisine sıvı yağ, rendelenmiş domates, sarımsak ve salçayı ekleyip kavuralım.
- Tencere kavrulurken baharatları ekleyelim ve makarnamızı ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Ardından makarnamızın üzerine kaynar sıcak suyumuzu bir parmak geçecek şekilde ekleyelim.
- Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım ve makarna suyunu çekinceye kadar pişirelim. Afiyet Olsun
Çocuğunuzun Görevi:
- Makarnayı baştan sona kadar beraber yapabilirsiniz. Makarnayı ne ile yapmak istiyorlarsa öyle yapmasına izin verin onun için daha eğlenceli olacaktır.
- Dikkat: Makarnayı süzme işlemini yaptırmayın tehlikeli olabilir.
SU BÖREĞİ
Su Böreği İçin Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un
İçi için:
- 1 peynir
- Maydanoz
- Yarım kilo tereyağı
Haşlamak için
- Tuz ve su
Su Böreği Yapılışı:
- Yumurtalara suyu ekleyip karıştırın. Karışınca tuzu ve unu ilave ederek hamur yoğuralım.
- Oluşturduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde 12 adet bezeler yapalım.
- Bezelerin üzerini nemli tülbentle örtelim ve yarım saat dinlendirelim.
- Diğer yandan peynirimizi rendeleyelim ve maydanozu ince ince kıyalım ve ikisini harmanlayalım.
- Başka bir tavaya yağ eritelim. Yağ ile peyniri hazırlayalım.
- Tencerede kaynamakta olan suya önce su daha sonra hazırladığımız bezeleri ekleyelim
- Dinlenmiş olan bezeleri un ile açalım
- Daha sonra açtığımız yufkaları iki elimizle tutup suyun içerisine serer gibi bırakalım.
- Tahta kaşıkla kenardan yufkanın üzerine su atalım ki iki yufka birbirine yapışmasın.
- Islanan yufkayı soğuk su dolu kabın içine alalım. Afiyet Olsun J
Çocuğunuzun Görevi
Sizinle beraber yufka açma işlemini yapabilirler. Tabii sizin kadar iyi olmazlar ama onlar açısından eğlenceli olacaktır.