Her mevsim severek tükettiğimiz sütlacın içerisine bu sefer damla sakız tadı vererek farklılık yapmaya ne dersin? Devamı yazımızda…
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı Osmancık pirinç
- 2 kg süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
Üzerine;
- Ceviz içi
- Tarçın
Yapılışı:
- İlk önce pirinçleri güzelce yıkayın. Ardından pirinçleri tencereye alın ve 4 parmak aşacak kadar su ekleyin.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte suyu azaltıp pirinçler pişene kadar 20 dakika iyice kaynatın.
- Ardından pişen pirinçlere sütü ilave edin ve kaynamaya başlayınca damla sakızını da üzerine ekleyin. Ocağı kısıkta bırakın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika boyunca bu şekilde pişirin. Ardından şekeri ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve kase içerisine pay edin.
- Sütlaç kaselerini fırın tepsisine alın ve 200 derecede 10 dakika bekletin.
- Ardından fırından alın ve dışarda biraz soğuttuktan sonra buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.