Detoks Ruhuyla Hazırlanmış Glütensiz, Şekersiz, Vegan Tarifler

Veganlar İçin Sağlıklı Detoks Tarifleri

MUCİZEVİ YEŞİL İÇECEK

Malzeme:

5 adet salatalık (kabuğu ile)

10-15 yaprak ıspanak

4 yaprak pazı

2 adet kereviz sapı

3 çiçek brokoli

1 avuç dolusu semizotu

1 adet limon

½ adet yeşil elma

Yapılışı:

İyice yıkayıp kuruladığınız tüm malzemeyi çiğ halde katı meyve sıkacağından geçirin. Damak tadınıza göre, taze zencefil, Himalaya tuzu, ¼ kırmızı pancar, taze nane gibi çiğ sebzeler ekleyebilirsiniz. Zayıflama ve sağlıklı yaşam kürlerinin baştacı mucizevi yeşil içeceği ile detoks suyu hazırlamak işte bu kadar kolay!

 

BAĞIMLILIK YAPAN HUMUSLU DÜRÜM

Malzeme:

Humus için:

½ kg haşlanmış nohut
½  su bardağı tahin
½  su bardağı taze sıkılmış limon suyu
½  su bardağı zeytinyağı
½  çorba kaşığı himalaya tuzu
5 diş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kimyon
Sarmak için:

Bol miktarda roka
Pirinç yufkası
75 gr ceviz içi

Yapılışı:

  •  Nohutları bir gece önceden suya koyup ıslatın. Bekleyen nohutları yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, taze limon suyu, su, zeytinyağı, kırmızı biber, kimyon ve Himalaya tuzunu mutfak robotundan geçirip, krema kıvamına getirin. Bir kaba alın.
  • Glütensiz pirinç yufkasını sıcak suda bekletip yumuşatın. Yumuşayan yufkayı sudan çıkarın. Üç-dört kaşık humus, birkaç parça roka ve cevizi yufkanın bir kenarına yayıp, sıkıca sarın. Ortadan ikiye kesip ceviz ve limon ilavesiyle servis yapın. Afiyet olsun!

 

Zeynep Özcan

Aysha Dergi’nin ilk yazarlarından olan Zeynep Özcan, USLA Akademi Profesyonel Aşçılık Bölümü mezunudur. Yemek yazarı olan Zeynep Özcan Aysha Dergi’deki köşesinde ünlü oyuncu, sunucu ve şeflerle röportajlar yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın