Duygularını Besle, Sağlıklı ve Fit Ol!

Zeynep Özcan, Özge Kaymak’ın Fit Tatlılar kitabı ile ilgili fikirlerini yazdı…

Geçtiğimiz günlerde Alfa Yayınları’ndan sevgili Özlem Vatansever vesilesiyle, yazar Özge Kaymak’ın Fit Tatlılar kitabıyla tanıştım. Özge Hanım, bütünsel detoks alanında uzmanlaşmış bir isim. Fit Tatlılar kitabını hazırlamasına; vücut dizaynının yüzde 70’inin sağlıklı beslenme, %30’unun ise fiziksel aktiviteyle sağlanabileceğine duyduğu inanç sebep olmuş. Sağlıklı beslenme yolunda rehber arayanlar için güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum.

Fit Tatlılar; raw, glütensiz, vegan ve vejetaryen beslenme tarzlarına uygun, rafine şeker kullanmaya gerek olmadan, düşük kalorili, kolaylıkla hazırlanılabilecek tarifler ve bu tariflerin lezzetli olduğunu fazlasıyla hissettiren başarılı fotoğraflar içeriyor.

Bir okur, sağlıklı yaşam tarzına uygun bir yemek kitabından ne bekler?

Elbette; kaliteli, iştah açıcı fotoğraflar; lezzetli ve sağlıklı tarifler…

Bütünsel Detoks Uzmanı Özge Kaymak kitabında; okurlarına beklentilerini ve beklentilerinden fazlasını sunuyor. Kitabın geneline hakim olan yol gösterici motivasyonunu çok beğendim.“Vücudun sağlıklı ve fit olmayı başarabilir, sen yeter ki duygularını ikna et.” diyerek, sağlıklı yaşam tarzına geçmenin öncelikle duyguları ikna etmekle mümkün olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla sadece fit tarifler değil, duygusal açlıkla baş etme noktasında yapabileceklerinizi de paylaşıyor. Rafine şekerden niçin uzak durulması gerektiğini paylaştığı kısımda, şekerle ilişkinizi sorgulayacağınızdan eminim… Tariflerde kullanılacak malzemelerin incelendiği, tanıtıldığı ve besin içeriklerinin yer aldığı bölümü samimiyetle beğendiğimi söyleyebilirim…

Fit ve sağlıklı bir bedene ulaşma noktasında Bütünsel Detoks Uzmanı Özge Kaymak’ın yol arkadaşlığıyla verdiği kıymetli bilgiler ve tariflerin yer aldığı, Alfa Yayınları’ndan çıkan Fit Tatlılar kitabının kütüphanenizde bulunması gerektiğini düşünüyorum.

FİT TATLILAR: DUYGULARINI BESLE

Özge Kaymak

 

Zeynep Özcan

Aysha Dergi’nin ilk yazarlarından olan Zeynep Özcan, USLA Akademi Profesyonel Aşçılık Bölümü mezunudur. Yemek yazarı olan Zeynep Özcan Aysha Dergi’deki köşesinde ünlü oyuncu, sunucu ve şeflerle röportajlar yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın