Ege Yöresinin Vazgeçilmezi Kabak Çiçeği Kızartması…

Ege yöresinin en sevileni kabak çiçeği kızartmasının tarifini sizler için derledik…

 

MALZEMELER

  • 10 adet kabak çiçeği
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 175 gr. Maden suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

 

YAPILIŞI

Kabak çiçeklerinin iç bölgelerini ve sap kısımlarını temizleyerek bol suda yıkayıp bekletin. Sorasında yumurtaların sarı ve beyazını ayırın. Yumurta sarılarını un, tuz ve maden suyu ile karıştırın. Beyazını da mikser ile çırpın. Sonrasında diğer karşıma ilave ederek karıştırın. Kabak çekirdeklerini önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın.  Sonra tavaya sıvı yağ ekleyerek kızartmaya başlayın. Ardından sarımsağı rendeleyin ve kase yardımıyla yoğurt ve tuzun içerisine ekleyerek karıştırın. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın