Ekim’in Vazgeçilmez Çorbası; Havuç Çorbası Tarifi

Bu hafta sonu leziz havuç çorbasıyla içinizi sımsıcak yapmaya ne dersiniz? Ekim’in vazgeçilmez çorbası havuç çorbası tarifini sizler için derledik…

 

MALZEMELER:

  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 sap kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak püresi
  • 600 g doğranmış havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Servis için bir paket krema

 

HAZIRLANIŞI:

  • İlk önce zeytinyağını ocak üzerinde güzelce kızartın
  • Ardından doğranmış soğanları üzerine ekleyin ve soteleme işlemine başlayın
  • Sonra havuçları da üzerine ilave edin
  • Kısa bir süre soteledikten sonra pirinci de ekleyerek güzelce karıştırın ve sıcak tavuk suyunu da ekleyin
  • Hemen ardından kereviz sapı, sarımsak, karabiber ve tuzu da ekleyin
  • Havuçla güzelce yumuşayıp, pirinçler ise pişinceye kadar pişirmeye devam edin.
  • Karışım piştikten sonra çırpıcı ile çorbayı pürüzsüz hale gelinceye de çırpın
  • Servis için tabaklara çorbayı alın ve üzerine 1 yemek kaşığı krema ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın