Bu hafta sonu leziz havuç çorbasıyla içinizi sımsıcak yapmaya ne dersiniz? Ekim’in vazgeçilmez çorbası havuç çorbası tarifini sizler için derledik…
MALZEMELER:
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 sap kereviz sapı
- 1 tatlı kaşığı sarımsak püresi
- 600 g doğranmış havuç
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Servis için bir paket krema
HAZIRLANIŞI:
- İlk önce zeytinyağını ocak üzerinde güzelce kızartın
- Ardından doğranmış soğanları üzerine ekleyin ve soteleme işlemine başlayın
- Sonra havuçları da üzerine ilave edin
- Kısa bir süre soteledikten sonra pirinci de ekleyerek güzelce karıştırın ve sıcak tavuk suyunu da ekleyin
- Hemen ardından kereviz sapı, sarımsak, karabiber ve tuzu da ekleyin
- Havuçla güzelce yumuşayıp, pirinçler ise pişinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Karışım piştikten sonra çırpıcı ile çorbayı pürüzsüz hale gelinceye de çırpın
- Servis için tabaklara çorbayı alın ve üzerine 1 yemek kaşığı krema ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.