Gerekli malzemeler
4,5 su bardağı un (500 g)
2,5 çay bardağı (250)
1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
0,5 çay bardağı sıvı yağ (50)
1 çay bardağı süt (100 g)
1 paket Ekşi Maya
1 paket Kolay Hamur (35 g)
Bulamaç için
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yogurt (20 g)
3 yemek kaşığı sıvı yağ (30 g)
Üzeri için
2 yemek kaşığı çörekotu (20 g)
Yapılışı
Un, ılık su, tuz, sıvı yağ, ılık süt, Ekşi Maya ve Kolay Hamur‘u karıştırın. Homojen ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streçle kapatarak, yaklaşık 45 dakika mayalandırdığınız hamuru, unlanmış tezgaha alın. Hafifçe yoğurup dilediğiniz gibi, 2 veya 3 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 15 dakika dinlendirin. Bulamaç için yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Hamurları pide büyüklüğünde açtıktan sonra, orta kısımdan dış yüzeye doğru parmak uçlarınız ile bastırın. Aynı işlemi kare kare olacak şekilde tüm yüzeye uygulayın ve tepside 15 dakika dinlendirip hazırladığınız bulamacı pidelerin üzerine sürün. Arzuya göre çörekotu ya da susam serpin. Önceden 230 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin.