Yeni tatlar denemek isteyenlerdenseniz firik pilavı tam size göre! Lezzetine bayılacağınız firik pilavı ve yapılışını sizler için derledik…
MALZEMELER
- 1,5 Su Bardağı Firik
- 1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 Adet Soğan
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 5 Su Bardağı Ilık Tavuk Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çay Kaşığı Karabiber ve Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 2 Yemek Kaşığı Yaban Mersini
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Sonrasında tencereye zeytinyağını ve doğradığınız soğanları ekleyerek iyice kavurun. Ardından üzerine firik ve bulguru ilave edin ve kavurmaya devam edin. Sonra biber salçasını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından ılık tavuk suyu, yaban mersini, mısır, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu karışımın içerisine ekleyin. Hepsini yüksek ateşte iyice kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde ocağı kapatıp 15 dk. Dinlendirin ve hazır. Afiyet olsun…