Glütensiz ve Rafine Şekersiz Muzlu Pasta

Muzlu Kek İçin:

Glutensiz Muzlu Pasta

Malzemeler:

10 adet hurma

3 adet olgunlaşmış muz

3 yemek kaşığı tahin

1 tatlı kaşığı tarçın

4 adet yumurta

½ su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Bir fiske tuz

½ çay kaşığı karbonat

 

Krema için:

200 gr kaymak (oda sıcaklığında)

4 yemek kaşığı bal

 

Süslemek için:

Muz

Çilek

 

Yapılışı:

* Hurmaların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayıp ikiye bölün ve 3-4 dakika kadar sıcak suda bekletin.

* Fırını 180°C’ye getirin ki önceden ısınsın.

* Yumuşayan hurmaları mutfak robotuna alın. Pürüzsüz bir püre haline getirin.

* Muzları ilave edin ve parçacıklar yok olana kadar robotu çalıştırmaya devam edin.

* Yumurtaları da ekleyip, bir-iki dakika kadar mutfak robotunu çalıştırın.

* Son olarak tahin, tarçın ve tuzu ekleyip robottan geçirin.

*Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına hamuru dökün. İlk 20 dakika fırınınızın kapağını açmayın ki, kek kabarsın. 20 dakikanın ardından kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa, pişirme işlemi tamamlanmıştır.

* Kek ilk 10 dakika kalıpta kalsın, dinlensin. Ardından yağlı kağıdı soymadan kalıptan çıkarın. Yağlı kağıttan ayırmak için tamamen soğumasını bekleyin.

 

Krema için:

*Bir kaba, oda sıcaklığındaki kaymağı alın, çırpın. Balı da ilave edip iyice karıştırın. Krema haline gelince karıştırmayı bırakın.

 

*Soğuyan keki yağlı kağıttan ayırın. İp veya bıçak yardımıyla enlemesine üç eşit parçaya ayırın. Her bir kek parçasının arasına bir kat krema sürün, bir kat muz dizin. Üç parça kek için bu işlemi tamamlayın. Kremayı son kata da sürdükten sonra muz ve çilekle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun!

 

Not: Kaymağı krema haline getirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Not: Pastayı hazırladıktan sonra dolaba koymadan servis yapıp tüketmeye gayret edin. Kaymak buzdolabına girdiğinde kremsi yapısını kaybedecek, katılaşacaktır.

 

Rafine Şekersiz Çikolata:

Rafine Şekersiz Çikolata

 

Malzemeler:

25 gr. kakao yağı

25 gr. Hindistan cevizi yağı

3 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

2-3 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

*Isıya dayanıklı bir kapta kakao yağı ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin.

*Yağlar tamamen eridiğinde kakaoyu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırın.

* Karışımı ocaktan alın, içerisine Hindistan cevizi rendesini ekleyip biraz daha karıştırın.

*Isı biraz düşünce balı ilave edip tekrar karıştırın. Çikolata kalıplarına doldurun. 15 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın, mümkünse bir gün dinlendirdikten sonra tüketin.

Afiyet olsun!

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın