Ahşaba Sanatsal Dokunuş; Tahtacı Musti

‘’Tahtacı Musti’’ olarak bilinen Mustafa İsmet Yıldızlı, Ankara doğumlu ve halen orada yaşıyor. Evli ve 2 çocuk babası Yıldızlı’nın yaptığı ahşaba sanatsal dokunuşlar, 7’den 70’e herkesin beğenisini topluyor.

Yurt dışında bandsawbax adı altında bir sanat dalı olan ve genellikle 60 yaş üstü emekli insanların hobisi olan ahşap ustalığı, Mustafa Bey’in 6 yıllık bir terapi olarak nitelendirdiği işi. 19 yıllık bankacılık kariyerini 2015’te bırakan Yıldızlı’nın yaptığı büyük cesaret gerektiriyor.
 

ahşap sanat

Mustafa Bey atölyede çalışmaları yaptıktan sonra asıl en önemli gördükleri kısma geliniyor; sergilemek. Eşinin yardımıyla ürünlerini sergileyebilecekleri fuarlar, kermesler vb. alanlarda yer aldıktan sonra burada işler Mustafa Bey’in eşi Elif Hanım’a geçiyor. Ankara Altındağ’da düzenlenen Hamamönü ramazan kermesinde ilk olarak ürünlerinin dikkat çektiklerini söyleyen ikili, insanların büyük iltifatlarıyla karşılaşmış. Bu noktadan sonra da daha fazla insana ulaşabilmek için Ankara dışına çıkıp İstanbul’daki kermeslere katılmışlar.
 

ahşap sanat

 
Ağaçlarla uğraşmayı bir tutku olarak nitelendiren Yıldızlı, hepsi yurt dışından doğal fırınlanmış ağaçlar kullanıyor. Fırınlanmış olduğu için ürünlerin yıllarca deforme olma ihtimali de kalmıyor.
Hiçbirinde boya kullanılmıyor, hepsinin kendi doğal renkleri. Kullandığı ağaçlar ise; sapelli ağacı, kiraz ağacı, paduk ağacı, kestane ağacı, pamela agacı, ireko ağacı, gül ağacı, dişbudak ağacı, zeytin agacı ve zebrano ağacı.
 

ahşap sanat

Türkiye’de bu alanda tek olduğunu söyleyen Mustafa Bey, şimdiye kadar yaklaşık 700 adet irili ufaklı kutu yaptığını ve bir atölye kurup ağaçla yapılacak her şeyi orada yapmak istediğini diyor. Gelecek hayallerinde ise ahşaba gönül vermişlere eğitim vermek ve bir showroom açmak var.
 
Instagram: @tahtacimusti
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım