Bu yemeğe lezzet katan tek önemli konulardan biri kuyruk yağı katılarak pişirilmesi.
Lüle Kebabı kuyruk yağı ve kıymanın harmanlanması suretiyle elde edilen kıymadan yapılmaktadır. Hazırlanan kıymalar uzunlamasına şişe takılıp mangal ateşinde pişirilir. Azerbaycan’ın milli yemeğidir ve en çok tercih edilen yemeklerden biridir.
Kullanılacak Malzemeler:
Kişi başına yaklaşık 300 gr kadar koyun eti
Yaklaşık 20 gr kadar taze soğan
Yaklaşık 15 gr kadar reyhan
20 gr kadar koyun kuyruk yağı
45 gr kadar un
Yeterince tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle koyun etini, 20 gram kuyruk yağını ve 20 gram soğanı kıyma makinesinden geçirin. Kıyma makinesinden geçirme imkânınız yoksa bir bıçak yardımıyla kıyma şekline gelene kadar doğrayın, bu usulle kıymanız daha lezzetli olacaktır. Ardından 45 gram unu da ekleyip bir süre daha yoğurun. Karışımı kıyma kıvamına getirdikten sonra karabiber ve tuzunu ilave ederek güzelce karıştırın. Kıymanızı elde ettikten sonra yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra kıymanıza el yardımı ile silindir şekli verin, lüle kebabımızı şişe takarken ellerinizi tuzlu su ile ıslatıp o şekilde şişe yerleştirin. Kömür mangalında çevirerek nar gibi olana kadar kızartın ve servis yaparken yufkanın içinde sunun. Bu kebabın yanında sumak, soğan ve her porsiyon için 1 domates oldukça uygunluk sağlar. Tabakta kombine edip servis edebilirsiniz.
https://firstline.az/