Balkan Mutfağının En Pratik, En Ekonomik ve En Lezzetli Tarifi: Plaska

Kullanılacak Malzemeler:
3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı zeytinyağı
750 gram pırasa
4 su bardağı mısır unu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı:
Öncelikle fırınınızı 180 derecede ısıtmalısınız. Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisinin de her tarafını yağlayın. 750 gram pırasanın koyu yeşil ve sap kısımlarını ayırın. Pırasaları çentik şeklinde kıyın. 1 tatlı kaşığı deniz tuzunu pırasaların üzerine serperek birkaç dakika ovalayın. Ovma işlemi, pırasaların bir miktar suyunu çıkartacaktır. Çıkan suyu bir bardağın içine alın. Pırasalara 3 su bardağı yoğurt, 4 su bardağı mısır unu, 1,5 çay kaşığı karbonat ve biraz tuz ilave edin. Karışımı bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışım bulamaç haline geldiğinde yağlanmış tepsinin içine boşaltın. Sıcak fırına sürerek yaklaşık 1 saat pişirin. Üzeri kızardığında fırından çıkararak servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

yazılım