Kokoşnik Arnavutluk göçmenlerinin Türkiye’ye gelmesiyle birlikte Türk mutfaklarında da sevilen, damak tatlarında unutulmayan lezzetlerden biri olmuş ve mutfaklarımızda yerini almıştır. Arnavutların gözde yemeklerinden biri olan Kokoşnik’in ana malzemesi tavuk eti ve yufkadır.
Kullanılacak Malzemeler:
1,5 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardağı Ceviz İçi
8 Adet Yufka
400 Gr. Margarin veya Tereyağı
Yapılışı:
Orta büyüklükte bir tencereye 1,5 kg. tavuk etini koyun. Tavuk etlerinin üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Tencereyi ateşe bırakarak etlerin haşlanmasını sağlayın. Diğer taraftan fırın tepsinizi taban kısmından ve kenarlarından yağlayın. 400 gr. Tereyağı veya margarini bir sahanda eritin. Kalan 8 adet yufkayı parçalayarak parçalanan yufkaların arasına bir çorba kaşığı yardımıyla erittiğiniz yağı gezdirin. Yufkalarınızı yağlamış olduğunuz tepsinin içerisine yerleştirin. Bütün yufkaların tepsiye dizilmesini sağladıktan sonra kare şeklinde veya baklava şeklinde dilimleyin. Fırınınızı daha önceden 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın. Tepsiyi fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kadar yufkaların fırında pişmesini sağlayın. Arada bir fırın kapağını açıp pembeleşene kadar kontrol edin. Tepsiyi pişme süresi sonunda fırından çıkararak ılık hale gelinceye kadar bekletin. Ilınmış yufkaların elinizde büyük parçalar halinde didiklenmesini sağlayın. Öbür taraftan ılınmış tavuk suyunuzu didiklediğiniz yufkaların üzerine çorba kaşığı ile gezdirerek iyice ıslanmasını sağlayın. Yufkalar tavuk suyunu iyice içine çekmeli ve bekletilmelidir. Tavuk suyunu çekmiş yufkalarınızı büyük boyda bir cam tepsiye yerleştirin. Üzerlerine haşlanmış olan tavuk etlerini göz zevkinize göre yerleştirin. 2 su bardağı ceviz içini bir havanda orta büyüklüğe gelecek şekilde dövün. Etlerin üzerine dövülmüş cevizleri bol bol serpiştirin. Kokoşnik’i servise hazır hale getirin. Arzunuza göre kırmızı pul biberleri yağda kızdırıp üzerine sos olarak gezdirebilirsiniz.