İtalyanca da kule anlamına gelen torrone fındık, badem parçacıklarından oluşan yöresel bir tatlı. Hazırlanılışı kolay lezzeti harika bu tatlıyı hazırlamak için gerekli malzemeler;
- 3 adet yumurtanın akı
- Mısır nişastası 1 çorba kaşığı
- Toz şeker 185 gr.
- Bal 185 gr.
- Portakal aromalı su 1,5 çay kaşığı
- Su 125 ml.
- Tuz ¼ çay kaşığı
- Kavrulmuş badem 310 gr.
- Saf badem özü ¾ çay kaşığı
Hazırlanışı;
Yağladığımız bir tencerenin altını ve yanlarını pastacılık kâğıdı ile kaplıyoruz. Pastacılık kâğıdının yenilebilir olmasına dikkat edin. Bal, toz şeker ve suyu bir tencerede çözülene dek kısık ateşte kaynatıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ve tuzu çırpıyoruz. İyice kaynamış olan şerbetimizi yumurta ve tuz ile hazırladığımız kaba ilave ediyor ve yüksek hızda mikserle karıştırıyoruz. 10 dakika kadar karıştırdıktan sonra üzerine portakal suyu ve badem özünü de ilave edip bir iki dakika karıştırıp mikseri kapatıyor ve karışım üzerine bademleri ilave ediyoruz. Hazırladığımız karışımdan bir kaşık alarak tezgâh üzerine aldığımız mısır nişastasına bulayıp hafifçe yoğuruyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yoğurduktan sonra yine yenilebilir pasta kâğıtlarına sarıp oda sıcaklığında 8 saat bekletiyoruz. Sonrasında gofret şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.