Bu lezzetlerden biri ise tahinli akıtma
İsmi ilk bakışta diğer akıtmayı düşündürse de tahinli akıtma bir tatlıdır. Osmanlı mutfağı tarifleri genellikle uğraştırıcı olsa da bu tatlı oldukça kolay ve kısa sürede pişen bir tatlıdır.
Sunumu cezve içinde olan tahinli akıtma için gerekli olan malzemeler;
- Tereyağ 50 gr
- Toz şeker 45 gr
- Beyaz çikolata 50 gr
- Un 25 gr
- 2 adet yumurta ve ilaveten bir adet yumurtanın sadece sarısı
- Pudra şekeri 40 gr
- Tahin 120 gr
Tereyağı bir kaba alarak eritiyoruz. Üzerine çikolataları da ilave ederek her iki malzemeyi de eritip altını kapatıyoruz. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri çırpıp tereyağlı karışıma ilave ediyoruz. Tahin ve unu da ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Cezvelerin içini yağlayarak karışımı cezvelere dolduruyoruz ve üzeri kabarıp çatlayana dek 15-20 dakika fırında pişiriyoruz. Dışı kek içi akışkan olan bu tatlıyı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.