Bazı yiyecekler buzdolabında veya buzlukta bekletildikleri takdirde lezzetini ve dokusunu kolayca kaybedebiliyor. Bu yiyeceklere dikkat edilmeli:
Muz: Muz olgunlaşma evresini tamamlamadığı takdirde buzdolabında saklanması sakıncalı olan yiyeceklerdir. Çünkü muz olgunlaşma evresini tamamalaması ile beraber kabuğunda ufak siyahlıklar oluşmaya başlar. Bu aşamadan itibaren buzdolabında saklanabilir. Olgunlaşma dönemini tamamlamayan muzları buzdolabında saklamak onların kolayca bozulmasına yol açacaktır.
Kahve: Kahve kokusuyla insanları büyülüyor. Kahve kokusu zindeliği de simgeliyor. Her kahve içişinizde bu kokuya zarar vermemek için kahveyi buzdolabında saklamamanız gerekiyor. Bunun yerine kapalı bir kavanozda oda sıcaklığında bekletmek en ideal yoldur.
Domates: Domatesler yaz ayının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alıyor. Domatesler de tıpkı muzlar gibi olgunluk devresi geçirirler. Henüz olgunlaşmamış domatesleri buzdolabında saklamak onları kolayca deforme eder. Olgunlaştıktan sonra ise saklamada bir sakınca yoktur.
Soğan ve Sarımsak: Soğan ve sarımsak ikilisinin formunu kaybetmemesinin tek anahtarı buzdolabına girmemeleridir. Buzdolabına girdikleri takdirde nemin de etkisiyle formunu kaybeder ve yumuşarlar. Bu ikilinin dışarıda saklanması da önerilmektedir.