Çalışanlara Özel Beslenme Tüyoları

Sağlıklı beslenmek, bunu yaşam tarzı haline getirmek çoğu kişinin isteyip de yapamadığı bir şey. Üstelik bir de çalışan insansanız bu mottoyu uygulamak daha zor olabiliyor. Bahanelere sığınmak yok, sağlıklı beslenmeyi günlük akışınıza adapte edin ve nasıl daha fazla mutlu hissettiğinizi kendiniz fark edin…

Kahvaltıda Protein Şart!
Günün en önemli öğünü kahvaltının gün içerisindeki enerjinizi ve konsantrasyonunuzu sağlamada yardımcı olduğunu unutmayın. Kahvaltı deyip geçmeyin, bu öğünde ne tür beslendiğiniz oldukça önemli. Karbonhidrat ağırlıklı kahvaltılar bizi cezp etse de kan şekerinizin düşmemesi için protein de almanız şart. Karbonhidrat, protein ve yağ bakımından yapacağınız dengeli bir kahvaltı, uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bunun için yumurta, peynir, yoğurt, badem, fındık, ceviz gibi besinler işinize yarayacaktır.

Planlama Yapın
Neyi ne zaman yiyeceğinizin planlamasını yapmış olursanız, kaçamak veya yanlış besinler yeme ihtimaliniz oldukça düşer. Ve akşam öğününde protein yemeyi planladıysanız buna uygun bir şekilde öğlen sebze ağırlıklı beslenebilirsiniz. Planlı gidip tutarlı bir beslenme şekli elde etmek aslında göründüğü kadar zor değil.

Uzun Süre Aç Kalmayın
Uzmanların sıklıkla söylediği gibi ara öğünleri atlamayın. Çok uzun süre aç kalmanız beslenme gidişatınızı olumsuz yönde etkiler. Ara öğünlerinizi uygun zaman ve miktarda yaptığınız zaman, ana öğünlerde alacağınız besin miktarını kontrol altına almış olursunuz. Yanınızda, masanızda veya çantanızda bulundurabileceğiniz kuru yemişler ara öğünleriniz için iyi bir seçim olacaktır.

Su Tüketimini Artırın
Yeteri kadar su içmediğiniz zaman vücutta halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, dikkat eksikliği gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle çay, kahve vb. içecekleri fazlaca tüketiyorsanız su içimini bir kez daha gözden geçirin… Su içmeyi unutuyorsanız masanızda her daim su bulundurun veya su içmenizi hatırlatacak notları görebileceğiniz yerlere bırakın…

Hareketsiz Kalmayın
Gün boyu oturarak yaptığınız bir işiniz varsa, yürüyen merdiven veya asansör kullanmak yerine normal merdivenleri kullanabilir; araba veya toplu taşıma kullanıyorsanız biraz daha fazla yürüyüş yapabileceğiniz lokasyonlarda inebilir; ara ara yerinizden kalkarak adım atabilirsiniz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo