Çikolatalı Mereng İçin Gerekli Olan Malzemeler
- 3 yumurta beyazı (yumurtanın tamamen beyazı)
- 175 gr (1/3 su bardağı + 1/2 su bardağı) toz şeker
- 1/4 tatlı kaşığı sirke
- 75 gr bitter çikolata (erimiş olması gerekiyor)
Çikolatalı mereng Yapılışı
Kuru bir çırpma kabı edinerek işe başlayabilirsiniz. Çırpma kabının içine yumurta beyazını koyun ve aynı zamanda fırını 120 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayarak hazır hale getirin. Yumurta beyazını köpük olana kadar hızlı bir şekilde çırpın. Karışıma bir miktar toz şeker ilave edin. Çırpma işlemine devam ederek karışımın içine sirkeyi ekleyin. İsteyen bu aşamada tarife vanilya da ekleyebilir. Çırpma işlemine devam ettikten sonra arada kontrol da yapabilirsiniz. Eğer yumurtanın beyazı çırpma telinden aşağıya akmıyorsa tarif olmuştur.