Uzungöl Trabzon:
Uzungöl sık ormanları ve doğal güzelliği ile hem yerli hem yabancıları cezbeden turistik yerlerden biridir. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Gölün etrafında kalınacak otel ve pansiyonların yanı sıra, meşhur Karadeniz yemeklerinin de sunulduğu restoranlar bulunmaktadır. Gezi düşkünlerinin, seyahati sevenlerin uğrak noktaları olan bu yer ve eserler giden herkes tarafından beğenilmekte ve övgüyle her zaman söz edilmektedir.
Sümela Manastırı Trabzon:
14.Yüzyılda Türkmen akımlarına maruz kalan kentin savunma amaçlı karakol görevini üstlenen manastırın statüsünde Osmanlı’nın burayı fethetmesinden sonra herhangi bir değişiklik olmamıştır. Yavuz Sultan Selim’in Trabzon’daki şehzadelik zamanında buraya iki şamdan hediye ettiği rivayetler arasındadır.
Fırtına Deresi Rize:
Fırtına Deresi, Doğu Karadeniz’de yer alan akarsulardan biridir. Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesiyle oluşmuştur. Rize Ardeşen’in yaklaşık 2 Km. Batısında Karadeniz’e dökülen Fırtına Deresi 57 Km. uzunluğundadır. Çay bahçelerinin içinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü olan Fırtına Deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir.
Karaca Mağazası Gümüşhane:
Karaca Mağazası, damlataşı şekillerinin en güzel ve en görkemli örneklerine sahip bir mağaradır. Damlataşı oluşumları bakımından hem çok zengin hem de damlataşı oluşumlarının renk ve şekillerini içerir. Mağara içerisindeki damlataşı şekilleri sarkıt, dikit, sütun, bayrak şekilleri, mağara çiçekleri, traverten havuzları olarak tanımlanmaktadır.
Gülbahar Hatun Cami Trabzon:
Yavuz Sultan Selim tarafından annesi Gülbahar Hatun adına 1514 yılında Trabzon’da inşa edilen camilerden biridir. Cami zamanında medrese, mektep, imaret ve hamam yapılarını da kapsayan büyük bir külliye içinde bulunmuştur. Bugün diğer kısımları yıkılarak sadece doğusunda bulunan Türbe ayakta kalmıştır. Toplum hizmetinde bir çok vakfı bulunan bu değerli Osmanlı hatununun bir çok vakfı gibi buradaki külliyede bulunan diğer yapılar günümüze kadar ulaşamamıştır.