Gaziantep Mutfağından Patlıcan Kebabı!

İçli köfte, çiğ köfte, ekşili ufak köfte, malhıtalı (Mercimek) köfte, yoğurtlu ufak köfte ilde yapılan özgün et yemekleri çeşitleri arasındadır. Yuvarlama, lahmacun, karışık dolma, maş çorbası, beyran şiveydiz, yaprak sarması, çağla aşı kabaklama, börk aşı, doğrama, kaburga dolması, alinazik, yoğurtlu patates, künefe, burmalı kadayıf ve Antepfıstığı ezmesi Gaziantep’in bilinen diğer yerel yemek çeşitleri arasındadır. Kebapları ile meşhur olan ilde kuşbaşı kebabı (tike Kebabı) kıyma kebabı, patlıcan kebabı soğan kebabı, simit kebabı ve ciğer (cırtlak) kebabı tavsiye edilen kebap çeşitleridir.

Kullanılacak Malzemeler:
1.5 kg. Patlıcan (iri uzun boyda)
1 kg. az yağlı kıyma
5-6 adet domates
5-6 adet yeşilbiber
Karabiber, tuz

Yapılışı:
1,5Kg. Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra enine 3’er cm. uzunluğunda kesin. Bu arada 1kg. Az yağlı kıymayı, tuz ve karabiberi bir kap içerisinde ile iyice yoğurun. Daha sonra şişlere bir patlıcan bir ceviz büyüklüğünde kıymayı saplayarak elle biraz yassılaştırın. 5-6adet Domates ve 5-6 adet biberleri ayrı ayrı şişlere geçirin. Alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevirerek iyice pişirdikten sonra servis edin.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir