Ağızlarınızı tatlandıracak, içinizi ferahlatacak en leziz ve hafif sorbe tariflerimizi denediniz mi?

Böğürtlen Sorbe
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı salep
1 kg. böğürtlen
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Yıkayıp ayıkladığımız böğürtlenleri püre haline getirin. Püre haline gelen böğürtlenleri soğuyan salepli şerbetle karıştırın ve buzdolabında bir gün bekletin. Bir gün boyunca buzdolabında beklettiğiniz böğürtlen sorbesini dondurma makinesinde kıvam alıncaya kadar karıştırıp servis edin.

Mandalina Sorbe
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı salep
1 kg. mandalina
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Mandalinaları suyunu sıkın. Mandalina suyuna soğuyan salepli şerbeti karıştırın ve buzdolabında bir gün bekletin. Bir gün boyunca buzdolabında beklettiğiniz mandalina sorbeyi, dondurma makinesinde kıvam alıncaya kadar karıştırıp servis edin.

Neslişah Sultan Sorbesi
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı salep
1 kg. limon
2 su bardağı toz şeker
1 demet taze nane
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Bir su bardağı toz şekeri ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Taze naneleri yıkayıp dallarından ayırın. Ayırdığınız taze neneleri bir bardak toz şekerle karıştırıp havanda bulamaç haline gelinceye kadar dövün. Limonların suyunu sıkın. Limon suyunu, salepli şerbetle karıştırın ve içerisine naneli bulamacı bir tülbentte sararak atın ve buzdolabında bir gün bekletin. Bir gün boyunca buzdolabında beklettiğiniz Neslişah Sultan Sorbesini dondurma makinesinde kıvam alıncaya kadar karıştırıp servis edin.
(Neslişah Sultan Limonatası esas alınarak hazırlanan bu sorbe tarifi, Sultanın hatırasını yaşatmak adına Şef Yunus Emre Akkor tarafından özel olarak hazırlanmıştır.)

Dutlu Sorbe
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı salep
1 kg. dut (kara veya beyaz)
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Yıkayıp ayıkladığımız dutları püre haline getirin. Püre haline gelen dutları soğuyan salepli şerbetle karıştırın ve buzdolabında bir gün bekletin. Bir gün boyunca buzdolabında beklettiğiniz dut sorbemizi dondurma makinesinde kıvam alıncaya kadar karıştırıp servis edin.
*Tüm tarif ve fotoğraflar Alfa Yayınevi’nden çıkan Yunus Emre Akkor – Çiğdem Seferoğlu’nun birlikte hazırladıkları ‘Ev Yapımı Dondurmalar, Sorbeler ve Soslar’ kitabından alınmıştır.