İran Mutfağının Özgün Yemeklerinden Ash-e Doogh

Bu yemek İran Azerilerine aittir ve Gilan bölgesinden (Astara) Doğu Azerbaycan eyaletinin başkenti olan Erdebil’e giderken bulunan lokantalarının esas yemeğidir.

Kullanılacak Malzemeler:
3-4 Avuç Nohut
1 Su bardağı Buğday veya dövme
3 Su bardağı yoğurt
5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı nane
Tuz ve Karabiber

Yapılışı:
1 su bardağı buğday/dövme ve 3-4 avuç Nohudu bir gece öncesinden bir kap içerisinde ıslanmaya bırakın. Ertesi gün ıslatmış olduğunuz suyu döküp nohut ve buğdaylarınızı yıkayın. Nohudu ve buğdayı bir tencereye alın. Üzerine çıkacak miktarda su ilave edip kaynatın. Suyunuz kaynadıktan sonra ateşi hafif kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yoğurdunuzu bir kap içerisinde tuz ve karabiberle harmanlayıp iyice karıştırın. Soğumuş olan buğday ve nohutları yoğurdun içine ilave edin tekrar karıştırın. Karışımı buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan çorbanızın üzerine kuru nane, taze nane, dereotu ve küp şeklinde küçük doğranmış salatalık ilave ederek servis edebilirsiniz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir