MSA’nın Kasım Ayı Workshop Programı

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City&Guilds, Pearson/EdExcel ve Scottish Qualification Authority akreditasyonları ile uluslararası profesyonel aşçılık diploması veren Türkiye’nin lider mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), mutfakta usta olmak isteyenlere Kasım ayında yine çok özel Workshop’lar sunuyor.

Sunset Grill&Bar’ın Sushi Şefi Eşliğinde Sushi Yapımının Tüm Sırları MSA Mutfağında

Sunset Grill&Bar’ın sushi şefi Hiroki Takemura’nın MSA mutfağına konuk olacağı “Sushi” Workshop’unda sushi yapımının inceliklerini öğrenirken Uzak Doğu mutfağını keşfe çıkacaksınız, hem de dileyenler için glütensiz seçeneği ile… Bu eşsiz deneyim 5 Kasım Cumartesi günü, 10.00 – 14.00 saatleri arasında gerçekleşecek ve eğitim ücreti 170 TL olacak.

hint mutfağı

8 Haftada Profesyonelleşin

“Mutfakta 8 Hafta” programında MSA şeflerinden öğreneceğiniz mutfak teknikleriyle kendi evinizde gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfini yakalayabilirsiniz. Program,
17 Kasım – 05 Ocak 2016 tarihleri arasında Perşembe günleri saat 10.00 -14.00 arasında gerçekleşecek.

Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, tavuk pişirme yöntemleri, pirinçler ve pilavlar, Uzak Doğu wok yemekleri, soslar, çorbalar, etler ve pişirme teknikleri, deniz ürünleri seçme, temizleme, pişirme teknikleri ile taze makarna hazırlama gibi konu başlıklarının verildiği programın ücreti 1.850 TL.

Mutfakta 8 Hafta Pastacılık ve Mutfakta 8 Hafta Pastacılık 2 programında ise pastacılıkla ilgili her detayı bilmek ve evinin pasta şefi olmak isteyenler yepyeni tariflerle tanışacak. Mutfakta 8 Hafta Pastacılık programı
8 Kasım – 27 Aralık 2016 Salı günleri 10.00-14.00 saatleri arasında Mutfakta 8 Hafta Pastacılık 2 programı ise 19 Kasım 2016 – 14 Ocak 2017 Cumartesi günleri 16.00 -20.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu eğitimlerin ise ücretleri 1.550 TL.

Farklı Lezzet Kombinasyonları ile Baharatların Ülkesi Hindistan’a Yolculuk

Baharatları ile zengin mutfak kültürünü yakından tanımak ve kendi ellerinizle eşsiz lezzetler yaratmak için 18 Kasım Cuma günü, 19.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan “Hint Mutfağı” Workshop’unda buluşuyoruz. Hindistan’dan özel olarak gelmiş ürünlerle beraber sarımsaklı naan ekmeği yapımından, Bengal usulü kuzu biryani’ye lezzet keşfine bekliyoruz. Eğitim ücreti: 160 TL.

MSA’nın Kasım ayı günlük Workshop programı şöyle:

Sushi Yapımı: 5 Kasım Cumartesi 10.00-14.00, 19 Kasım Cumartesi 10.00-14.00 / 170 TL
Sunset Grill&Bar’ın Sushi Şefi Hiroki Takemura sushi uygulamalarının bütün sırlarını bu Workshop’ta açığa çıkarıyor. Üstelik glütensiz alternatifi ile…

Çikolata Butiği: 5 Kasım Cumartesi, 16.00-20.00 / 160 TL
Çikolatayı evinizde uygulayabileceğiniz yöntemlerle şekillendirecek ve ona en yakışacak malzemelerle birlikte lezzetlendireceksiniz.

Vazgeçemediklerimiz 1: 5 Kasım Cumartesi 16.00-19.00 / 160 TL
Her café’ye gittiğimizde karşımıza çıkan lezzetleri, MSA şefleri tarafından hazırlanan özgün reçetelerle evinizde hazırlamayı öğreneceksiniz.

Etler ve Pişirme Teknikleri: 6 Kasım Pazar 16.00-20.00, 14 Kasım Pazartesi 19.00-23.00 / 180 TL
Etin püf noktalarını öğrenerek eti en güzel şekilde pişirmenin keyfine varacaksınız.

Burgers&Fries: 6 Kasım Pazar 16.00-20.00, 21 Kasım Pazartesi 19.00-23.00 / 170 TL
Burger yapımının incelikleriyle beraber yanlarına eşlikçi leziz ürünler öğrenerek kalpleri evinizde fethedebileceksiniz.

İtalyan Mutfağı 1: 7 Kasım Pazartesi 19.00-22.00 / 160 TL
Dostlarınıza kurduğunuz sofralarda, onları İtalyan lezzetlerinden seçme nefis tariflerle buluşturun.

Artisan Ekmek: 7-11 Kasım 10.00-16.00 / 1850 TL
Beş gün süren bu yoğun programda, ekmeğin yapısı, hangi un ile ne tür ekmekler yapılır, ekmek hamurları nasıl karıştırılmalı gibi sorularınızın cevaplarını öğreneceksiniz.

Naked Cake: 11 Kasım Cuma 10.00-15.00 / 240 TL
Pastacılık trendleri sürekli reform halinde. Siz de yalın sunumu ve zarif görüntüsüyle Naked Cake sunum tarzını öğrenebilirsiniz.

Cupcake’ler: 12 Kasım Cumartesi 10.00-14.00 / 160 TL
Cupcake ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bu Workshop’ta öğrenin.

Pasta, Börek, Çörek: 12 Kasım Cumartesi, 16.00-20.00  / 160 TL
Hamur işi dünyasından yepyeni tarifler ile misafirlerinizi şaşırtın ve şımartın.                        

El Yapımı Makarnalar: 12 Kasım Cumartesi, 16.00-20.00 / 170 TL
Taze makarnanın lezzetine onlara en yakışacak iç dolgu ve soslarla birlikte varın.

Cheesecake’ler: 13 Kasım Pazar, 16.00-20.00 / 160 TL
Tam kıvamında bir cheesecake yapmanın püf noktalarını bu Workshop ile birlikte öğrenin.

Haftanın Yemeği: 13 Kasım Pazar, 16.00-21.00 / 180 TL
“Bu akşam ne pişirsem?” sorununa çözüm bulacağınız bir Workshop…

Katmanlı Hamurlar: 14-17 Kasım 10.00-16.00, 1850 TL
Katmanlı Hamurlar eğitimi ile evinizde ya da işletmenizde kusursuz reçeteler hazırlayacaksınız.

Tapas: 17 Kasım Perşembe 19.00-22.00 / 160 TL
İspanya’nın bütün dünyaya nam salmış tapas lezzetlerinin inceliklerini öğrenip bu konuda fark yaratabilirsiniz

Parizyen Tatlılar: 18 Kasım Cuma, 10.00-14.00 / 160 TL
En özel Fransız tatlılarını yapım tekniklerinden güzel sunumlarına kadar her detayıyla uugulayın.

El Açması Börek: 19 Kasım Cumartesi 10.00-17.00 / 550 TL
Annenizin, anneannenizin açtığı böreğin tadı hala damağınızdaysa ve bir türlü sizin börekleriniz onların yaptıklarına benzemiyorsa sizi El Açması Börek Workshop’una bekliyoruz.

Matmazel Macaron: 20 Kasım Pazar, 16.00-20.00 / 160 TL
Fransızların romantik ve büyüleyici dünyasını yansıtan macaron’ları sonbaharın en nefis tatlarıyla birleştirerek süslüyoruz.

İtalyan Mutfağı 2: 20 Kasım Pazar, 16.00-19.00/ 160 TL
Kendine has aromalarıyla harika lezzetleri bir araya getirecek ve akıllarda iz bırakacak İtalyan Mutfağı’nın tüm inceliklerini öğreneceksiniz.

Artisan Çikolata: 21,22,23 Kasım 2016 10.00-16.00,  1450 TL
Artisan Çikolata’da öğreneceğiniz tekniklerle ister evinizde, ister kendi pastanenizde uygulayabileceğiniz çikolata reçeteleri geliştirin.

Wok Yemekleri: 21 Kasım Pazartesi, 19.00-22.00 / 160 TL
Uzak Doğu mutfağının en temel pişirme tekniklerinden “stir fry” wok yemekleriyle karşınızda. Glütensiz seçeneğiyle

Meksika Rüzgârı: 23 Kasım Çarşamba, 19.00-22.00 / 160 TL
Latin Amerika’nın göz alıcı renklerini tabaklarınıza yansıtacağınız nefis bir Workshop…

Vazgeçemediklerimiz 2: 24 Kasım Perşembe, 19.00-23.00 / 160 TL
Her restoranda bıkmadan sipariş verdiğiniz, vazgeçemediğiniz yemeklerin tarifleri…

Kruvasan: 25 Kasım Cuma, 10.00-16.00 / 550 TL
O çok sevdiğiniz kruvasan hamuru nasıl hazırlanır, nasıl katlanıp şekil verilir ve pişirilir tüm detaylarıyla öğrenin.

İlk Davet Menüm: 25 Kasım Cuma, 19.00-23.00 / 170 TL
Davetinizde harikalar yaratacak ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacaksınız.

Kokteylle: 25 Kasım Cuma, 19.00-22.00 / 170 TL
Kokteyl yapımının püf noktalarını öğrenerek ağız sulandıran görünürlükte bardak sunumları hazırlamak ve yanlarına tamamlayıcı lezzetler pişirmek için MSA’ya bekliyoruz.

Bıçak Becerileri: 26 Kasım Cumartesi, 10.00-14.00 / 170 TL
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerini öğrenmeye hazır mısınız?
Deniz Ürünleri ve Pişirme Teknikleri: 26 Kasım Cumartesi 10.00-14.00 / 180 TL
Balık keyfini, özel teknikler ve deniz ürünlerinin incelikleriyle evinizde de yaşayabilirsiniz…

Artisan Çay: 26 Kasım Cumartesi-27 Kasım Pazar, 10.00-16.00 / 750 TL
Artisan Çay’da Matcha’dan Masala çayına, Earl Grey’den Lapsang Souchong’a kadar birbirinden farklı çayların demleme tekniklerini öğrenecek, ister evinizde, ister işletmenizde uygulayabileceğiniz farklı reçeteler yaratacaksınız.

Şekersiz: 27 Kasım Pazar, 16.00-20.00 / 160 TL
“Kendinden tatlı” doğal ürünlerle rafine şekere alternatif lezzetler hazırlayın.

Taco: 27 Kasım Pazar, 16.00-20.00 / 160 TL
Taco yapımının temel tekniklerinin en favori malzemelerle buluştuğu bir Workshop…

%100 Ekşi Maya: 28, 29, 30 Kasım, 10.00-16.00 / 1450 TL
Ekşi maya ile harikalar yaratmak isteyenlere…

İtalyan Mutfağı 3: 28 Kasım Pazartesi, 19.00-22.00 / 160 TL
İtalya’nın romantik sahillerini MSA’ya taşıyarak harika reçetelerin tadını çıkarmak isteyenlere…

Pizzalar & Salatalar: 28 Kasım Pazartesi, 19.00-22.00 / 160 TL
Pizzanın hamurundan sosuna en ideal tarifler…

                         Programlarla ilgili ayrıntılı bilgiler www.msa.com.tr; http://www.facebook.com//mutfaksanatlariakademisi adreslerinden veya 0212 290 35 50 / 444 9 MSA numaralı telefondan temin edilebilir.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo nedir