Buradaki kuralların içerisinde sadece zarar veren besinleri ortadan kaldırmak değil, aynı şekilde yararlı besinleri bir diyet programı içerisinde yapılacak uygulamalarla şişmanlık, obezite gibi hastalıkların da önüne geçilmiş olunuyor.
Besinlerin zamanında normal ölçülerde tüketilmesi gün boyunca yeme isteği, stres seviyeleri ve vücuda alınacak besinler çerçevesinde çok önemli bir yer tutuyor. İyi gıda seçimleri yapmak sağlıklı beslenme alışkanlığını geliştirmek açısından en doğru metotlardan biri. Dolayısıyla beslenme kontrolü çok daha kolay sağlanır vücut kendini enerjik hisseder.
Lifli yiyecekler tüketmek sağlıklı beslenmenin belli başlı kurallarından biri. Bu tarz gıdalar tüketildiği takdirde cilt sağlığı gelişiminde önemli rol üstlenir, inme, kalp rahatsızlıkları diyabet riskiyle karşılaşmayı en minimum düzeyde azaltarak rahat ve sportif vücut oluşumlarına katkılarda bulunur.
Lifli yiyecek tüketimi aynı zamanda genel sağlık sistemini düzenliyor. 50 yaş üzerine kadınlarda lifli besin tüketimi günde asgari 20 gram, erkeklerde 30 gramla belirlenmiştir.