Basit malzemelerle hazırlanışı, hafif bir lezzet olmasıyla mutfaklarımızda yapılan pratik yemekler arasına girmiştir. Bu lezzeti tarifsiz Meksika yemeğini sizlerle paylaşıyoruz.
Kullanılacak Malzemeler:
350 gram Tavuk göğüs eti (İnce şeritler halinde kesilmiş)
2 adet Kırmızı Kapya Biberi
2 adet acı Sivri Biber
½ Çay bardağı Zeytinyağı
1 adet orta boy Domates
3 çorba kaşığı Soya sosu
2 çay kaşığı Köri
1 tutam tuz, Karabiber, Pul Biber
2 çorba kaşığı sulandırılmış Domates salçası
Yapılışı:
Bir kap içerisinde 350 gram tavukgöğsü eti, 2 çay kaşığı köri, 1 tutam tuz, karabiber, 2 çay kaşığı köri ve pul biberi birleştirerek iyice karıştırın. Etleri 10 dakika dinlemeye bırakın. Diğer tarafta 2 adet kırmızı kapya biberleri yıkadıktan sonra tepe kısmından keserek içindeki çekirdekleri çıkarın. Biberlerinizi ortasından uzunlamasına keserek parçaya ayırın. Ayrılan parçaları tekrar uzun şeritler halinde kesin. 2 adet acı sivri biberi minik parçalar halinde kesin. Orta büyüklükte bir tavayı kısık ateş üzerine bırakarak yaklaşık 4-5 dakika kadar ısıtın. Isınan tavanıza ½ çay bardağı zeytinyağı koyun. Birkaç dakika kadar yağın kızmasını bekleyin. Kızan yağın içine kapya biberi ve acı sivri biberleri bırakın. Az bir süre tahta kaşıkla çevirerek hafif kızartın. Daha sonra tavukgöğüslerini tavaya ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kadar devamlı çevirerek pişmesini sağlayın. Bu arada 2 çorba kaşığı sulandırılmış domates salçasını azar azar ilave edin. Biraz daha pişirin ve çok az miktarda yine soya sosunu katarak ateşten indirin. Yemeğinizi servis edebilirsiniz.