Pek çoğu ev hanımı tavuğun pişirilmeden önce yıkanması konusunda hijyenlik açısından sağlıklı olduğunu iddia ediyor. Tavuğun pişirilmesi konusunda yapılan çalışmalar bu alışkanlığı silip süpürür hale getirmiş durumda.
Tavuğun pişirilme aşamasında paketten çıkarılan ürün musluğun altında iyice yıkanıyor. Bu işlem tamamen ürünün bakteriden arındırılması için yapılıyor. Aslında bu yöntemin tamamen yanlış olduğu, tam aksine bakterilerin tümünün etrafa yayıldığı işlemlerden biri. Bu işlemi yapanlar tavuğun barındırdığı bakterilerin suyoluyla bertaraf edileceğini düşünürken tüm ortama yayılmakta.
Konu üzerinde araştırmalara devam eden uzmanlar hastalığa sebebiyet veren bakterilerin yıkandığı noktadan itibaren 1 metre uzağa sıçradığını ifade ediyor. İşin ilginç yanı bu bakterilerin temizlenme olasılığı da yok. Bu da hastalık riskinin daha da artması anlamına geliyor. Böyle bir durum karşısında yıkamayı akıldan çıkarmak, ürünü doğrudan pişirme işlemine tabi tutmak.. Tavuğun barındırdığı bakteriler bu surette pişirme esnasında otomatikman yok olmakta. Tavuk pişirme kabına alındıktan sonra eller sıcak suda sabunla iyice yıkanmalı.