Venöz Yetmezliği ve Tedavisi

Bacaklarda sürekli ağrı ve ağırlık hissi, karıncalanma, bacakları havaya kaldırınca azalan şiddetli ağrı, bacaklarda şişme ve varis gibi durumlar venöz yetmezliği belirtilerindendir.

Venöz yetmezliği, ayrıca hamilelerde sık görülen bir hastalıktır. Bunun temel nedeni ise hamilelikte artan progesteron hormonudur. Bu hormon, fetüsün korunması için yeni damar ağlarının oluşmasını ve damarların genişlemesini sağlıyor. Aynı etki bacakta da olunca venöz yetmezlik gelişebiliyor. 

Venöz Yetmezliği Tedavisi

Kompresyon Çorabı Giymek

Kompresyon (varis) çorabı, uyguladığı basınç ile bacak damarlarını kavrar ve destekler, kan akışını hızlandırarak yardımcı olur.

 Ayrıca çok uzun süre oturmak ve ayakta kalmak sakıncalıdır. Devamlı ayaklarınızı hareket ettirin ve en önemlisi kilo almamaya çalışın.

Masaj Yaptırmak

Bacaklarınıza masaj yaptırmak kan dolaşımını hemen hızlandırarak biriken kanın ilerlemesini sağlıyor. Bu şekilde hastalığın seyri yavaşlayarak tedaviyi kolaylaştırıyor.

Cerrahi Müdahale Yöntemi

Venöz ablasyon: Kapakçıkları ve duvarları aşırı hasar görmüş damarların saf dışı edilmesi ameliyatıdır. Vücut işe yaramayan damarı zamanla yok eder ve sağlıklı damar alternatifleri yaratır.

Damarın alınması: Geleneksel cerrahi yönteminde uygulanır; venöz yetmezlik oluşan damar, iki ucundan yapılan ufak kesiklerle vücut dışına operasyon ile alınır.

Baypas: Kanın akış rotasını değiştirerek sağlıklı damara yönlendirme operasyonudur. Bu amaç için sentetik graflarda kullanılabilir veya vücudumuzdan alınan sağlıklı damarlar da kullanılabilir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım