2 bardak çiğ karabuğday unu
1 bardak süt (tercihen bitkisel süt)
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
4 hurma
1 muz (ezilmiş)
1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 yemek kaşığı karbonat (2 damla aktivite için limon suyu )
1 muz süsleme için
Yumurtaları mikserde çırpın. Önce sıvı malzemeleri ekleyin, ardından katı malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına karışımı dökün, ikiye böldüğünüz muzu resimdeki gibi yerleştirin. 160° fırında 5 dakika kadar pişirin.
Tatlandırmada kullandığımız malzemeler sizi tatmin etmediyse ekstra muz, hurma, bal veya pekmez kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Şef Pelin Bozkurt Bilgiç