HASTALIKLARA KARŞI GÜNDE İKİ FİNCAN BİTKİ ÇAYI

Kış ayları geldiğinde hatta kışa giriş ve çıkış dönemlerinde hasta olma ihtimalimiz artar. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları çok sıklıkla görülür.  Sürekli ilaç kullanımdan ziyade doğru miktarda bitki çayı kullanımı ile enfeksiyonlara karşı korunabilir ya da iyileşme desteklenebilir. Özellikle belli bitki çaylarının karışımlarından elde edilen kürler ile tam bir şifa kaynağı oluşturulabilir. Her gün içeceğiniz 2 fincan bitki çayı karışımı sizi birçok hastalıktan korurken içeriğindeki antioksidanlar sayesinde kronik hastalıklara karşıda koruyucu etkiler de sağlar.

Hülya Çağatay’ın Kış Çayı Tarifi

Malzemeler:

2-3 cm boyunda taze zencefil

1 tatlı kaşığı kuru kuşburnu

1 tutam ıhlamur

1 halka taze limon

1 tutam adaçayı

½ elma kabuğu

Yüksek antioksidan kapasiteye sahip iyileştirici ve koruyucu kış çayı için tüm malzemeleri kaynar su içine atıp 5 dakika bekletin ya da 2 dakika kaynatın. Daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketebilirsiniz.

Diyetisyen Hülya Çağatay

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın