Kabak Tatlısı Tarifi

Tatlıların en sevilenlerinden kabak tatlısı tarifini sizler için derledik…

 

MALZEMELER

  • 2 kilo kabak
  • 20 gr lohusa şekeri
  • 150 gr tahin
  • 50 gr pekmez
  • 100 gr kırık ceviz
  • 1,5 kg toz şeker
  • Süslemek için taze nane

 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kabakları bir gece öncesinde toz şeker içerisinde bekletin. Diğer gün kabaklar suyunu salınca bu suyla birlikte fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra içerisine, lohusa şerbeti, tahin, pekmez, kırık ceviz ve nane ekleyerek süsleyin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo