Genelde meyveleri kabuğunu soyarak tüketiyoruz. Peki, size asıl faydası kabuğunda olan meyveler var desek? İşte bazıları…
MUZ KABUĞU
Muzun faydaları saymakla bitmez hele ki kabuğu ile tüketildiğinde… Muz, içerisinde bolca B6 ve B12 vitaminleri içeriyor. Muz kabuğunu ister doğranmış şekilde et yemeklerinize katın ister çorbalara katın… Hem tadını daha güzel yapıyor hem de sağlığınıza yarar sağlıyor. Ayrıca muz kabuğunu yüzünüze direkt olarak uyguladığınızda sivilceleri de yok ediyor.
PORTAKAL KABUĞU
Kışın en sevileni olan portakal kabuğuyla tüketildiğinde faydaları saymakla bitmiyor… Portakal kabuğu, kanser hücrelerini öldürüyor, Bağırsakların çalışma hızını arttırıyor, Reflü de tedavi olarak kullanılıyor ve kötü kolesterolü düşürüyor.
PATATES KABUĞU
Kızartmasından haşlanmasına severek tükettiğimiz patateste kabukla yenildiğinde çok faydalı. Çünkü kabukta bolca potasyum bulunuyor ve bu da hücre yenilenmenizi destekliyor. İlginçtir ki patatesin faydası en çok patateste değil kabuğunda bulunuyor.
SOĞAN KABUĞU
Yemek yanlarında çok sevilen soğanın faydaları saymakla bitmez… Soğan kabuğunun faydaları ise, yüksek tansiyonu düşürmesi ve romatizma sorunlarını gidermesidir.