Anadolu’nun bu kadim mutfağını tanıtırken Türkolog Sibel Topcuoğlu Dedeoğlu’nun anlatımı ile Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferinde ortaya çıkan yaprak tarhananın hikayesinden yola çıkan SG İmalathane muhteşem Kahramanmaraş mutfağı ile sizleri bekliyor.
Mekan sizi konaklarda, soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtan ‘’Acem pilavı”nın mis gibi kokusundan, Maraş’ın yüzyıllar boyu oluşan bağ kültüründen doğan pekmezli tatlısı “Hapusa”dan meydana gelen menüsü ile görsel bir yolculuğa çıkarıyor. Ninelerimizin mutfaklarından yayılan kokuyu hissederken, işte o günlerin lezzetini, tadını, doğallığını hatırlarcasına SG İmalathane yemeklerinden tatmaya geç kalmayın…
İşte birbirinden güzel Maraş lezzetleri…
YAPRAK MARAŞ TARHANA ÇORBASI
( Yarma ve keçi yoğurdu, kekik ile cips şeklinde yapılan tarhananın yabani kök sebze şalgam ile buluşması )
ACEM PİLAVI
( Et, havuç, soğan ile geleneksel tohumlu sarı çeltik pirincin muhteşem uyumu )
EKŞİLEME
( Turp, havuç, sarımsak ve sadece Maraş’ta evlerde yapılan sumak akıdı ile muhteşem bir salata )
HAPUSA
( Maraş bağ kültürünün bir yansıması; pekmezli, nişastalı, fıstık ve bademli şifalı tatlısı )