Kavitasyon anestezi olmadan, herhangi bir iz bırakmadan, ağrısız bir yağ hücrelerinin eritilmesi şeklidir. Kavitasyonda düşük ultrason dalgaları kullanılmaktadır. Yağ tabakalarının titreşimlerle direnme kapasiteleri düşürülüp yağ hücreleri kırılır. Böylelikle zayıflama gerçekleşmiş olur. Yağlı hücreler parçalandıktan sonra sıvıya dönüşmektedir. Uygulama kesinlikle anestezi içermemekte ve ağrısız sonuçlanmaktadır. Uygulama esnasında çok az derecede ısınma hissed,lebilir. Bu durumda ekstra ultrason jeli uygulanarak ısı giderilir.
Kavitasyonun Yan Etkileri
Kavitasyon uygulaması sonrasında geçici kızarmalar, aşırı susuzluk hissi ve mide bulantısı gibi yan etkilerin oluşması düşük bir ihtimaldir. Uygulamadan hemen sonra su içilerek bu yan etkiler giderilebilir. Etkiler birkaç saat kadar kısa sürelidir. Kavitasyon uygulaması; akut bir hastalığı olanlarda, karaciğer rahatsızlığı olanlarda, kalp pili takılı hastalarda ve hamile bayanlarda yapılmamalıdır.
Kavitasyon Sonuçları
Kavitasyon uygulaması ile anında ve uzun süreli olarak iki sonuç zayıflama sağlanabilir. Birçok hastada on santime kadar bir incelmeyle karşılaşılmakta olup, bu sonucun kişiden kişiye, doku ve kas yapısına, uygulanan bölgeye, yaş kriterlerine, metabolizmanın çalışmasına yada hormonlardaki çeşitli değişikliklere göre farklılıklar gösterebilmektedir. Uygulama sonrasında yapılacak diyetler ve fiziksel aktiviteler kavitasyonun etkili olmasına yardımcı olmaktadır. Genellikle bir seans kavitasyon uygulaması bir bölge için yarım saat kadar sürmektedir. En çok uygulama yapılan bölgeler ise karın bölgesi, kalçalar, iç ve dış bacak kısımlarıdır. Bölgedeki yağın parçalanması için bir seans sonunda 72 saatin geçmesi gerekir. Etkili bir sonuç için önerilen minimum seans sayısı ise 6-10 seans arasıdır.