Kış Etekleri

Selamlarr.. Sık sık istenen bir konu olan “etek” konusunu detaylı bir şekilde ele almak için yine bilgisayarımın başındayım. Kış eteklerine ait tüm arşivimi bu yazı ile önünüze seriyorum. Eklediğim 80’e yakın sokak stilinde soğuk havalarda etekleri nasıl kombinleyeceğinize dair ilham noktaları bulabileceksiniz. Hazırsanız nefes almadan başlıyorum.

Yüksek moda markalarının trendleri belirleyen 2017 Kış koleksiyonlarında, moda evlerinin çizgilerine uygun olarak her formda, renkte ve desende etek vardı. Podyum görünümlerinde ise bu eteklere sık sık yünlü kazaklar ve sweatshirt’ler eşlik etti.

 

Özellikle Maria Grazia Chiuri’nin kreatif direktörlüğünü yaptığı Dior defilesinde tül eteği, günlük hayatta kullanmak isteyenler için kazakların en doğru seçeneklerden biri olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. (Hani illa kullanmak istiyorum diyenler için. Yoksa bununla metrobüse falan binilmez.)

 

Max Mara’da monokrom görünüm, etek ile aynı renkteki sweatshirt ile yakalanırken Jil Sander koleksiyonunda birden çok etek; çeşitli triko, blazer ve montlarla eşleştirildi. Biz de 2017 kışında, podyumdan sokak görünümlerine yansıyacak parçaları alıp alışılmışın dışında etek kombinleri yapmaya hazır hale geldik.

 

Sokak stilinde etek tercih etmek her babayiğidin harcı olan bir durum değil. Aynaya baktığınız zaman kendinizi 2000’li yılların başına ışınlanmış gibi görebileceğiniz kombinasyonların en büyük sebebi, demode etek modelleri. O nedenle işe, eteğin günümüze uygun forma ve tasarıma sahip olduğuna emin olmakla başlamak önem taşıyor.

 

Etek styling’lerinde ilk seçenek; ince triko kazakları eteğin içine koyarak kullanmak. Likralı, vücudu saran, ince penye “badi”ler, kışın eteklerle beraber ucuz bir görüntü oluşturur. Trikolar, istenmeyen bu durumun önüne geçerek kombini zengin gösterir. Yüzük, saat ve bileklik gibi metalik aksesuarlarla kaliteli duruşun altı çizilebilir.

 

Yünlü kazaklar, sahip oldukları salaş ve çabasız duruş ile tüm etekleri sokak stiline uyarlama yeteneğine sahiptir. Bu kazakları eteklerin üzerine serbest bırakarak kullanmak sıkça kullanılan yöntemlerden biridir.

 

Fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere ister kalın topuklu botla ister çizmeyle ister sneaker’larla ister makosenlerle kullanılsın, kazak-etek ikilisine hepsi çok yakışıyor. Sadece yaş küçükse, okula gidiliyorsa vs ince topuk yerine topuksuz ya da kalın topuklu bot, sneaker tercih edilebilir.

 

Uzun kazak ve sweatshirt’ler ile tercih edilen etekler, riskli ama doğru uygulandığında sıra dışı sonuçlar verebilen parçalardan. Bacak boyunu olduğundan kısa gösterme riski olduğu için baştan ayağa tek renkli yani monokrom bir silüet oluşturarak kullanılması bunun önüne geçmeye yardım edecektir. Bir parça daha destek gerekirse topuklu botlar da bacak boyunu uzatacaktır.

 

Kazakları, sadece önünün tamamını ya da sağ tarafını içine koyup arkasını serbest bırakarak kullanmak da bel yerini belli edeceği için bacak boyunu uzun gösterir. Bu şekilde kemer kullanarak da kombindeki aksesuar çeşitliliğini arttırabilirsiniz.

 

Bu kış kapüşonlu ve kapüşonsuz sweatshirt’ler sokak stilinin en gözde parçalarından. Etekleri hanım hanımcılıktan kurtarmak için kazakları kullandığımız gibi sweatshirt’leri de kullanabiliriz. Özellikle baskılı ve kapüşonlu olanlar etekli bir kombinde ters köşe yapmaya yetecektir.

 

Yeri süpüren maksi etekler, kışın gündüz stili için uygun bir seçim olmayacağından sizi akşam bir davete katılacakmış gibi gösterme riski taşır. O nedenle bilekte biten eteklerle, üşümemek için renkli, siyah ya da beyaz çoraplar tercih edilebilir. Midi boy olanlarla ise daha kalın çorapları, çizmeleri ya da bu sene Balenciaga sayesinde tüm mağaza raflarında yer alan çorap çizmeleri deneyebilirsiniz.

 

Etekleri bluz ve gömleklerle eşleştirirken de giyilen ortama göre maskülen ayakkabılar, botlar ya da sneaker’lar kullanmak mümkün. Bu eşleştirmede en önemli nokta, çok uğraşılmış gibi görünen demode bir kombin ortaya çıkmaması. Jilet gibi eteğin içine sokulmuş bir bluz, uzun etek, altına yuvarlak burunlu babet, dirsekten bükülü kolda çanta gibi bir görüntü en son isteyeceğiniz görüntü aslında. Sokağa çıkmadan önce yapılan her bir kombinde, “Sokakta bu styling ile dolaşan binlerce insan var” diye düşünüp bir farklılık yapabilmek çok önemli.

 

Deri etek, e-ticaret siteleri de dahil olmak üzere satıldığı yerlerde bile doğru kombinlendiğini pek görmediğim ama yine de talep gören eteklerden. Materyali nedeniyle iddialı olan bu eteğin, klasik bluzlar yerine yünlü kazaklarla ya da sweatshirt’lerle iddiasını dengelemek gerekiyor.

 

Ceket seçiminde de bel vurgulu, vücuda oturan klasik ceketler yerine deri ceketler ve bomber ceketler seçilirse eteğin feminenliğinin dozu da ayarlanmış oluyor.

 

Eğer ofis ya da gece stili oluşturmuyorsanız, gündüz stilinde işinize yarayacak en büyük tüyoyu vereyim: Feminen bir parçanız varsa onu maskülen ya da spor bir parça ile eşleştirmek kombinin balansını sağlar. “Pilili bir eteğim var. Bluz yerine sweatshirt ile eşleştireyim. Babet yerine sneaker giyeyim.” ya da “Pembe ceket giymek istiyorum. Bunu bele oturan, kısa, feminen pembe bir cekette kullanıp fazla uğraşılmış, kadınsı bir görünüm elde etmek yerine maskülen, oversize pembe bir palto olarak giyeyim. Pembenin feminen rengini maskülen form ile dengeleyeyim” gibi. Bu konu başlı başına bir konu aslında. Bir gün detaylı bir şekilde yazabilirim. Ama etek konusunda büyük önem taşıdığı için bu bir paragraflık özeti de eklemeden edemedim.

 

Eskiden “Eteklerin üzerine hep kısa üst tercih etmek gerekir” gibi bir algı vardı. Artık onun kırıldığını, uzun trençkotların ve paltoların eteklerle kullanılabildiğinin herkes farkında. Yukarıda da bahsettiğim gibi bacak boyunun burada da kısa görünme tehlikesi var. O nedenle boyunuz yeteri kadar uzun değilse paltonuzun/trençkotunuzun önünü açarak yüksek belli eteğinizin bel yerini gösterebilir, böylece bacak boyu hakkındaki yanılsamayı giderebilirsiniz. Önünüzü kapatırsanız da kemer ya da kuşak yardımıyla belinizi sıkarak bel yerini belli edebilirsiniz. Ve yine kısa görünmemenin en eski ilacı olan topuklu bot ve ayakkabılardan da yardım alabilirsiniz.

 

Etek, kadınlara özgü nadir parçalardan biri olduğu için feminenlik dozu yüksek. O nedenle o dozun maskülen ya da spor parçalarla dengelendiği görünümler sokak stilinde oldukça cool görünüyor.

 

Yazının başından sonuna kadar sokak stilinde olduğu kadar ofis stilinde de uygulanabilecek styling’ler vardı. Ama yine de buraya kısa bir alt başlık açayım dedim.

Ofis stilinde kesinlikle kabarık uzun etekler tercih edilmemesi gerekiyor. Bunu okurken “Sevde saçmalama. Kim Disney prensesi eteğiyle ofise gelir?” diyebilirsiniz ama bu gözler buna şahit oldu. O nedenle yazmamış olmayayım. Düz kesimli etekler ile bu sezon her yerde bulabileceğiniz oversize, maskülen blazer ceketleri eşleştirebilirsiniz. Kaliteli bir duruşu olan trençkotlar ve paltolar kullanabilirsiniz. Ofis stilinizde stiletto ya da topuklu çizme kullanmak istemiyorsanız yukarıda anlattığım yuvarlak burunlu babetler yerine sivri burunlu, düz tabanlı ayakkabılar tercih etmek daha modern bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır.

Eteklerinizi yüksek bel tercih etmek bacak boyunuzun kısa görünmesini engelleyeceği için düşük bel eteklerden kaçınabilirsiniz. Son olarak bu yazıda sıkça bahsettiğimden dolayı “Kısa Boylu Kadınlar İçin Stil Tüyoları” başlıklı yazımın linkini BURAYA bırakıyorum. Okumayanlar tıklayıp okuyabilirler.

Haftanın Instagram Stilleri dahil yazdığım her yazıda özgün ve sıra dışı muhafazakar stiller oluşturulması için çabalıyorum. Umarım faydası oluyordur. Bu hafta Instagram’daki etek kombinlerinizi paylaşırken #birsevdeetek hashtag’i ile paylaşırsanız styling’lerinize bakabilirim. Malum anlayamadığım sebeplerden dolayı etiketlenemiyorum en azından bu sorunu hashtag ile çözelim.

 

Haftaya yepyeni bir yazıda görüşmek üzere..

 

Sevgiler..

 

Hazırlayan: @birsevde

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

seo