Kış mevsimine hastalık mevsimi desek daha doğru olur. Peki, kışın hastalıklardan nasıl korunacağız? İşte kışın hastalıklardan korunmamız için tüketmemiz gerekenler…
HAFTADA EN AZ İKİ KEZ BALIK TÜKETİN
Kışın en sevileni balıklar sağlığımız içinde çok önemli besin kaynaklarından. Kışın vücudumuzu kuvvetlendiren bizi daha dinç ve hastalıklara karşı güçlü tutan balıkları haftada en az iki kez tüketmemizde fayda var.
SÜT, YUMURTA, PEYNİR VE YOĞURT TÜKETİMİ
Kışın bizi hastalıklara karşı en etkin koruyuculardan süt, yumurta, peynir ve ev yoğurdu vücudumuzun hastalıklardan korunmaya karşı eksik olan tüm değerlerini dengeleyerek koruyor. Kışın bu dörtlüden uzak durmamanızı ve düzenli olarak tüketmenizi tavsiye ederiz.
SEBZE VE MEYVE TÜKETİN
Özellikle kışın soğuklarda üşümemizin önüne geçecek sebze ve meyveler soğuk hastalıklarına da karşı en güçlü dostumuz. Ayrıca sebze ve meyveler bağışıklığınızı da güçlendirir.