Kuruyemişten Gelen Sağlığı Yakala

Kuruyemişten sağlık geliyor. Kuruyemiş tüketmenin damar ve kalp sağlığına faydaları dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından da onaylanıyor. Yapılan akademik çalışmalar, belirli oranda kuruyemiş tüketmenin kalp, damar ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkartıyor. Haftada iki kere tüketilen,başta fındık olmak üzere, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı ve yer fıstığı gibi kuruyemişlerin yararlı yağları kalp ve damar yollarını da açıyor.

 

OMEGA 3 DEPOSU: FINDIK VE BADEM

İçerdiği Omega 3 sayesinde kalp ve damar dostu besinler olarak bilinen fındık ve badem; kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önlüyor, tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltıyor.

 

B6 KAYNAĞI: CEVİZ  

B6 vitamini kaynağı olan ceviz, damar sertliğini önlemede ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir yardımcı konumda yer alıyor.

KAJU TANSİYONU

Kaju, içerdiği potasyum nedeniyle tansiyon düşürücü özelliğe sahip olması ile birlikte, kalp kaslarının ve sinirlerin sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Vücudun hastalıklardan korunmasını sağlayan, şeker hastalığının gelişimini önleyen ve antioksidan olarak nitelendirilen selenyumu da içeren kajunun, D vitamini ve demir açısından da zengin olduğu biliniyor.

 

YER FISTIĞI KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

İçeriğindeki B1 vitamini ile kan şekerinin yakılmasını, B3 vitaminiyle de kolesterolün düşmesini sağlayan yer fıstığı, lezzetinin damak zevki sunması ile birlikte zihin açıcı özelliğe de sahip.

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım web tasarım