Tam bir sonbahar salatası olan tam bakliyatlı salata tarifini sizler için derledik…
Malzemeler:
- Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
- Yarım su bardağı buğday
- 1 adet mor soğan
- 1 adet salatalık
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı nar tanesi
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
- Öncelikle Meksika fasulyesi ce buğdayı güzelce yıkıyoruz.
- Ardından 2 farklı tencerede fasulyeyi ayrı buğdayı ayrı olacak şekilde su içerisinde haşlamaya bırakıyoruz
- Sonra soğanı küp şeklinde keserek bir kabın içerisine ekliyoruz
- Salata ve maydanozu da doğrayarak ekliyoruz
- Üzerine nar taneleri ve ay çekirdeklerini de ekliyoruz
- Ardından haşladığınız fasulye ve buğdayı süzerek soğutmaya bırakıyoruz
- Sosunun hazırlıklarına geçebiliriz. Bunun için sarımsakları dikkatlice eziyoruz
- Küçük bir kase içerisinde sarımsakların üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırıyoruz
- Soğutmaya bıraktığınız fasulye ve buğdayı da salata malzemelerine katıyoruz
- Son olarak sosu da üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun.