Detox İle 4 Haftada 5 Kilo (3. Hafta)

Detoksun 3. haftası ile devam ediyoruz. Unutmayın, diyet programı içerisinde kullanılacak kısa süreli detokslar ile enerjinizi yüksek tutabilir, tüm sisteminizi temizleyebilirsiniz. 
 

detoks

 
3.HAFTA (5 günlük beslenme planınız)
 
Kahvaltı:
 
1 su bardağı yoğurt
İçerisine 2 adet kivi ve 2 tam ceviz 
 
Ara öğün:
 
10 adet fındık
 
Öğle:
 
Mevsim yeşillikleri ile yapılmış 1 büyük boy salata üzerine haşlanmış 1 su bardağı karabuğday ( sosu için 1 tk zeytinyağı + 1 tatlı kaşığı nar ekşisi + 1 /2 limon suyu )
1 su bardağı ayran 
 
Ara öğün:
 
1 su bardağı böğürtlen 
 
Akşam:
 
250 gram fırın veya buğulama somon veya 1 tavukgöğsü kadar et veya tavuk ızgara 
1 kâse domatesli roka salatası ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı) bol limonlu veya sirkeli
Salata üzerine haşlanmış 1 su bardağı kinoa
 
Gece:
 
1 orta boy muz
 
SABAH
 
Malzemeler:
 
1 adet kivi
5 tane ahududu
10 sap nane
1 su bardağı soya sütü
 
Hazırlanışı:
 
Tüm malzemeleri karıştırıp blenderden geçirin.
 
ÖĞLE
 
Malzemeler:
 
10 adet taze fasulye
Yarım kuru soğan
4 sap maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
 
Hazırlanışı:
 
Taze fasulye ve kuru soğanı 2 bardak su ile haşlayın. 4 sap maydanozu ve karabiber ilave ederek kaynama suyu ile birlikte blenderden geçirin ve tekrardan kaynatın.
 
AKŞAM
 
Malzemeler:
 
2 adet brokoli
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Yarım limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Arzu edildiği kadar dereotu
 
Hazırlanışı:
 
2 adet brokoliyi çiğ olarak doğrayın. 1 çay bardağı nohutu, brokoliyi karıştırın. Üzerine limon sıkın ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin. Son olarak üzerine ince kıyılmış dereotunu dilediğiniz kadar koyabilirsiniz.
 
SABAH 
 
Malzemeler:
 
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı yağsız yoğurt
1 dilim ananas
 
Hazırlanışı:
 
Tüm malzemeleri karıştırıp tüketebilirsiniz.
 
ÖĞLE
 
Malzemeler:
 
1 adet orta boy kırmızı pancar
Yarım adet kuru soğan
Yarım adet havuç
 
Hazırlanışı:
 
Kırmızı pancar, kuru soğan ve havucu doğrayabildiğiniz kadar küçük küpler şekilde doğrayın. 2 su bardağı su ile sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Çorbanızı sıcak olarak tüketin.
 
AKŞAM
 
Malzemeler:
 
5 adet brokoli 
1 adet enginar
15 sap maydanoz
 
Hazırlanışı:
 
Brokoli ve enginar ve maydanozu meyve sıkacağın geçirerek 500 ml’ye tamamlayacak kadar su ekleyin. 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın