Detoksun 3. haftası ile devam ediyoruz. Unutmayın, diyet programı içerisinde kullanılacak kısa süreli detokslar ile enerjinizi yüksek tutabilir, tüm sisteminizi temizleyebilirsiniz.
3.HAFTA (5 günlük beslenme planınız)
Kahvaltı:
1 su bardağı yoğurt
İçerisine 2 adet kivi ve 2 tam ceviz
Ara öğün:
10 adet fındık
Öğle:
Mevsim yeşillikleri ile yapılmış 1 büyük boy salata üzerine haşlanmış 1 su bardağı karabuğday ( sosu için 1 tk zeytinyağı + 1 tatlı kaşığı nar ekşisi + 1 /2 limon suyu )
1 su bardağı ayran
Ara öğün:
1 su bardağı böğürtlen
Akşam:
250 gram fırın veya buğulama somon veya 1 tavukgöğsü kadar et veya tavuk ızgara
1 kâse domatesli roka salatası ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı) bol limonlu veya sirkeli
Salata üzerine haşlanmış 1 su bardağı kinoa
Gece:
1 orta boy muz
SABAH
Malzemeler:
1 adet kivi
5 tane ahududu
10 sap nane
1 su bardağı soya sütü
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp blenderden geçirin.
ÖĞLE
Malzemeler:
10 adet taze fasulye
Yarım kuru soğan
4 sap maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Taze fasulye ve kuru soğanı 2 bardak su ile haşlayın. 4 sap maydanozu ve karabiber ilave ederek kaynama suyu ile birlikte blenderden geçirin ve tekrardan kaynatın.
AKŞAM
Malzemeler:
2 adet brokoli
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Yarım limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Arzu edildiği kadar dereotu
Hazırlanışı:
2 adet brokoliyi çiğ olarak doğrayın. 1 çay bardağı nohutu, brokoliyi karıştırın. Üzerine limon sıkın ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin. Son olarak üzerine ince kıyılmış dereotunu dilediğiniz kadar koyabilirsiniz.
SABAH
Malzemeler:
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı yağsız yoğurt
1 dilim ananas
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp tüketebilirsiniz.
ÖĞLE
Malzemeler:
1 adet orta boy kırmızı pancar
Yarım adet kuru soğan
Yarım adet havuç
Hazırlanışı:
Kırmızı pancar, kuru soğan ve havucu doğrayabildiğiniz kadar küçük küpler şekilde doğrayın. 2 su bardağı su ile sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Çorbanızı sıcak olarak tüketin.
AKŞAM
Malzemeler:
5 adet brokoli
1 adet enginar
15 sap maydanoz
Hazırlanışı:
Brokoli ve enginar ve maydanozu meyve sıkacağın geçirerek 500 ml’ye tamamlayacak kadar su ekleyin.